Nya pokalmissen – IFK redan mästare nästa säsong?

Handboll Artikeln publicerades
IFK Kristianstad redan mästare även nästa säsong?
Foto:Bosse Nilsson
IFK Kristianstad redan mästare även nästa säsong?

IFK Kristianstad blir svenska mästare även säsongen 2017/18. Åtminstone enligt plaketten på SM-pokalen. Nu förklarar tävlingschefen Ralf Lundberg missen – som faktiskt har skett tidigare.

När Alingsås vann SM-guld säsongen 2013/14 hade Svenska Handbollförbundet skrivit fel på pokalen. Efter att ha gjort rätt de senaste säsongerna blev det återigen fel på IFK Kristianstads guldpokal. Förbundet gick händelserna i förväg och utsåg IFK till svenska mästare 2017/18.

Ralf Lundberg, tävlingschef på förbundet, säger att felet berodde på en rad olyckliga händelser under finalveckan. Det startade med ett kuvert som aldrig dök upp.

– Tillverkaren skulle buda plaketterna senast i onsdags, men då hade vårt kontor stängt och jag ändrade så att de skulle komma till hotellet i Malmö, säger Ralf.

Men när plaketterna inte hade dykt upp i fredags eftermiddag kopplade Ralf Lundberg i stället in en annan tillverkare i Malmö.

– Någonstans blev det en kommunikationsmiss, om jag har mejlat fel eller de har uppfattat fel, säger han.

De nya plaketterna hämtades och klistrades på pokalen utan att någon upptäckte missen. En stund senare kom budet med de rätta plaketterna till Ralf Lundbergs hotell.

– Eftersom vi har pratat om det här tidigare satte jag upp dem fint på bordet och skulle fota och skicka till dig så att du skulle få bevis på att det var rätt. Men det hjälper ju inte nu när fel plaketter sitter på pokalen, säger Ralf.

Pokalmissen upptäcktes först av H65 Höör, som ju vann damfinalen.

– Jag har sagt att de får vara rädda om de här plaketterna, de kan ju bli aktuella nästa år säger Ralf Lundberg.