Nya spelarturer i Mjällby AIF

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Danny Ervik.
Foto:Patric Sˆderstrˆm / TT
Danny Ervik.

Danny Ervik ut. Jesper Gustafson in. Men ännu mer överraskande – William Leandersson kan göra comeback i Mjällby AIF.

– Det kändes bra under träningen, säger den 31-årige ytterbacken till Kristianstadsbladet.

Det har varit en händelserik vecka för Listerlandets stolthet Mjällby AIF. Förutom uppropet för att få sponsorer och medlemmar att stötta klubben med minst en miljon kronor, har det varit flera förändringar i spelartruppen.

Mittfältaren Kwame Bonsu har lämnat för Gefle och så har ytterbacken Danny Ervik, 26, skrivit på för Gais, Mjällbys rival i superettan. Ervik, som varit i Mjällby AIF i 1,5 säsong, hade ett kontrakt som gick ut i november och enligt Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson var 26-åringen tydlig med att han inte ville stanna längre än så.

– Vi vill ha en lösning både på kort och på lång sikt, därför sålde vi honom nu, säger Martinsson.

Den 3 augusti kommer göteborgarna till Strandvallen för match mot Mjällby. Med Ervik på plan? Ingenting hindrar nämligen det.

Det var förvisso praxis förr att spelarna inte fick spela mot sina tidigare klubbar, men sådana avtal var faktiskt ogiltiga. Ni minns väl vilket ramaskri det var i allsvenskans sista omgång i höst när Falkenberg – med en inlånad Patrik Ingelsten från Mjällby – skulle ta emot just Mjällby. Efter den incidenten beslutades det att förbundets representantskapsmöte skulle komma med ett förtydligande om det ogiltiga i sådana kontrakt och så skedde också.

Samtidigt har Mjällby flyttat upp 19-årige Åhuskillen André Reinholdsson (forward) och U18-landslagsmannen Adi Terzic, samt värvat yttermittfältaren Theo Ola, 22, som imponerade stort i träningsmatchen mot Nottingham i söndags.

Och så var det under fredagen alltså dags för nästa värvning, 24-årige mittbacken Jesper Gustafson från division II-klubben Asarum, som skrivit på för resten av säsongen. Han blir dock spelklar först till bortamatchen mot Utsikten den 25 juli.

Dessutom har Daniel Ivanovski, som kan användas som både back och mittfältare, fått ett kontraktsförslag och man väntar fortfarande på svar från Kalmar FF:s forward Pär ”Pärlan” Ericsson, gällande en eventuell utlåning. Men även andra forwardsalternativ jagas. Ett – mer på sikt – intressant ämne är Simon Sjöblom, som man för ett resonemang med. Han tillhör Hörviken, serieledaren i division IV Blekinge. Samma klubb som William Leandersson nu gör sin andra säsong i.

William la ner elitkarriären i november 2013, men det var ett fotbollsår utan matcher. Så här kommenterade han beslutet i en krönika på fotbolliblekinge.se:

”Efter en stor höftoperation, 1 års rehab med över 300 rehabpass, på olika sätt, i alla dess former, samt 10 kortisonsprutor i rygg, ljumske, höft, bäcken, säte med mera så har jag bestämt mig för att sluta med fotbollen”.

Det är mängdträningen som höften inte klarat av, två pass i veckan med Hörviken och match har varit okej. Nu får han se hur kroppen reagerar efter fredagens första pass med Mjällby AIF, en klubb han är styrelseledamot i.

– Det är förstås en speciell situation att vara det, men det kommer inte direkt att satsas några pengar på mig. Jag vet ju rätt mycket om vad som händer i klubben, mer än andra, och lider verkligen.

– Mitt hjärta brinner för Mjällby AIF och jag fick frågan om jag kunde spela igen, om det skulle bli en akut situation. Jag vill hjälpa till, själv har jag aldrig haft någon personlig målsättning om att få göra comeback. Nu får vi se hur kroppen reagerar, men fredagens träning gick i alla fall bra, säger Leandersson.

Mjällbytränaren Hasse Larsson beskriver 31-åringen som ”rutinerad och fortfarande vältränad”, medan klubbchefen Jörgen Martinsson går steget längre.

– Han är oerhört duktig, klok och erfaren. Håller kroppen så tillför han något till Mjällby sju dagar i veckan, 24 timmar om dygnet, säger Martinsson.

Inför

Mjällby AIF–Syrianska FC

18.00

När: Lördag.

Var: Strandvallen, Hällevik.

Vad: Superettan.

Följ matchen: Kristianstadsbladet liverapporterar på kristianstadsbladet.se.

Läget i lagen

Benjamin Fadi och Daniel Nilsson var avstängda senast (BP–Mjällby 2–2), men är nu tillbaka. I gengäld är Lucas Grill avstängd och så är 20-årige mittfältaren Jesper Gustavsson skadad. Nye yttermittfältaren Theo Ola är inte spelklar till matchen, efter strul hos Nigerias fotbollsförbund. 22-åringen hade annars fått spela från start.

I Syrianska så kan nye Samuel Aziz få debutera. Däremot så har mittbacken Alexander Michel gjort sitt för säsongen, efter att ha skadat korsbandet på ett träningsläger i Jönköping.

Tränartankar

Hasse Larsson, Mjällby:

– Syrianska är ett bollspelande och skickligt lag, som är lite extra duktiga på konstgräs (Mjällby åkte på stryk i Södertälje, 0–4, den 13 maj).

Omgången

Lördag: Athletic–Gais, Sirius–Ängelholm, Östersund–Frej, Degerfors–Värnamo, Mjällby–Syrianska.

Söndag: Assyriska–Utsikten.

Måndag: Varberg–BP.

Tisdag: Ljungskile–Jönköping.

Visa mer...