Nyckelspelarna klev fram – KIK klart för allettan

KIK gjorde en stark prestation borta mot HC Dalen och tog sig vidare till allettan efter en 4–2-seger.
Detta efter bland annat starkt målvaktsspel av Joel Gistedt.
– Gamla stabila och trygga Joel var tillbaka. Han kliver fram när det behövs, säger KIK-tränaren Mats Lusth.
Kristianstad • Publicerad 9 december 2017
Joel Gistedt gjorde en bra match borta mot HC Dalen.
Joel Gistedt gjorde en bra match borta mot HC Dalen.Foto: Bosse Nilsson

KIK hade problem i inledningen av matchen mot Dalen och hemmalaget tryckte på rejält.

Med två powerplay i den första perioden fick man greppet på alla i KIK. Alla utom målvakten Joel Gistedt som storspelade.

– Joel var bra i målet. Gamla stabila och trygga Joel var tillbaka. Han kliver fram när det behövs, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

I stället för Dalen-mål kunde KIK sticka fram och ta ledningen i slutet av perioden genom centern Daniel Andersson, som rakade in pucken i mål efter Viktor Holmkvists fina förarbete.

– Det var spänt i båda lagen och det märktes att det var mycket som stod på spel. Det kom misstag från båda lagen, kommenterade KIK-tränaren Lusth den svaga förstaperioden från skåningarna.

I den andra perioden var det KIK som dominerade händelserna på isen. Man fick också utdelning en bit in i perioden när poängkungen Fredrik Hansson tryckte in 2–0 bakom en chanslös Anton Svensson i Dalens mål.

KIK såg ut att gå mot en 2–0-ledning inför den tredje akten, men i samband med att Dalen blev fulltaligt efter en utvisning kunde Timmie Persson få hål på Joel Gistedt. Pucken slank in mellan benen på KIK-keepern.

I den tredje perioden hade KIK kontroll på händelserna och kunde med knappt fem minuter kvar utöka ledningen till 3–1 efter mål av Johan Skinnars, elegant framspelad av lekpartnern Fredrik Hansson.

Spiken i kistan satte Johan Skinnars när han satte 4–1-målet i öppen bur med knappt två minuter kvar i perioden.

Dalen hann tröstmåla en gång, men närmare än så kom aldrig smålänningarna.

– Förbannat starkt av oss att vinna matchen. Det är svårspelat borta mot Dalen, men vi agerade utan stress och visade styrka, säger Lusth.

I och med segern är KIK klart för allettan och avslutar grundserien med derby mot Tyringe på onsdag.

– Oerhört skönt att det är klart innan sista matchen. Nu kan vi släppa loss mot Tyringe, säger Mats Lusth.