Annons

Nytt höjdarresultat –Kwansta Kwattro försvarade SM-guldet

Det blev en ny höjdare för Kwansta Kwattro som försvarade sitt SM-guld i indoor skydiving.
Fallskärm/Kristianstad • Publicerad 20 februari 2018
Det blev en fullträf för Kwansto Kwattro.
Det blev en fullträf för Kwansto Kwattro.Foto: Mikael Kihlman

Precis som i fjol mötte Kwansta Kwattro Stockholmslaget Team Vikings i finalen som avgjordes i just Stockholm.

Och precis som i fjol blev det SM-guld för Kristianstadsklubben, som i år ökade poängsnittet från 10,8 till 16,5 poäng per runda. Ett höjdarresultat.

Annons

Sporten är relativt ny och årets SM var det tredje i ordningen. Med en stor vindtunnel simulerar man det fria fallet i ett fallskärmshopp och kan därigenom tävla i samma frifallsgrenar som inom fallskärmshoppning.

Guldvinnarna; Adrian Cederholm, Jesper Forsman, Henrik Johansson och Tim Cifuentes Vargas.
Guldvinnarna; Adrian Cederholm, Jesper Forsman, Henrik Johansson och Tim Cifuentes Vargas.Foto: Mikael Kihlman

I grunden är Kwansta Kwattro ett lag inom fallskärmshoppning som tillhör Skånes Fallskärmsklubb, hemmahörande på Kristianstad Österlen Airport i Everöd.

Utomhus tävlar laget i grenen Vertical Formation Skydiving (VFS) som går ut på att med fyra utövare bygga så många förutbestämt lottade formationer som möjligt under 35 sekunder, innan man sedan drar sin fallskärm. Hoppen filmas av en kamerahoppare som hoppar med.

Laget tävlar i samma gren även i fallskärmshoppning och har där vunnit SM både 2016 och 2017. Under 2017 tävlade klubben som landslag under EM i fallskärmshoppning i Saarlouis (Tyskland) samt VM i indoor skydiving i Montreal (Kanada).

Tack vare SM-guldet har Kwansta Kwattro kvalificerat sig till EM i indoor skydiving i Voss, Norge. Ett mästerskap som avgörs i april.

Här kan ni se SM-guldvinnarna Kwansta Kwattro:

Här saknas innehåll

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons