Annons

Henrik Nordlander till Sönderjyske: ”Perfekt plats för min utveckling”

Nu är det klart. 25-årige handbollsmålvakten Henrik Nordlander kommer nästa säsong att spela i danska Sönderjyske.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 4 mars 2018
Henrik Nordlander.
Henrik Nordlander.Foto: Bosse Nilsson

Det var Der Nordschleswiger, en tyskpråkig dagstidning i Danmark, som var först med uppgifterna om att förre IFK Kristianstad-målvakten Henrik Nordlander var på väg att lämna spanska Helvetia Anaitasuna för danska Sönderjyske.

I lördags bekräftade den danska klubben övergången.

Annons

– Henrik Nordlander är en stark målvakt som är väldigt bra bakom ett sex noll-försvar. Han läser spelet bra och är tekniskt välutbildad. Likaså har Henrik stor rutin från olika ungdomsfinaler och deltagande i EHF-Cupen. Vi ser fram emot att välkomna Henrik till södra Jylland, och vi är säkra på att han kommer att vara ett bra bidrag till vårt målvaktsteam, säger Sönderjyskes huvudtränare Kasper Christensen till klubbens hemsida.

Henrik Nordlander, som är fostrad i Vinslövs HK, lämnar därmed Pamplona i nordvästra Spanien för en nytt handbollsland. I Sönderjyske kommer han att konkurrera med Thorsten Fries och Kristian Dahl Pedersen.

– Sönderjyske känns som rätt väg för mig och en perfekt plats för min vidare utveckling som handbollsmålvakt. Jag har bara hört positiva saker om staden, klubben och särskilt fansen, så jag längtar redan efter att spela i en fullsatt Broager Sparekasse Skansen, säger Henrik Nordlander till klubbens hemsida.

I Sönderjyske spelar mittsexan Adam Nyfjäll, som ansluter till IFK Kristianstad i sommar. I klubben finns även bekanta namn som förre IFK-profilen Claus Kjeldgaard och Mattias Thynell, som båda i likhet med Nyfjäll kommer att lämna klubben efter säsongen.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons