Annons

Lipovac lämnar IFK – Arnar stannar

Det är nu helt klart att Mario Lipovac lämnar IFK Kristianstad. Mittsexan presenterades på Ystads IF:s presskonferens under torsdagsförmiddagen.
– Ett mycket meriterat nyförvärv, säger Ystads tränare Jerry Hallbäck.
Nästan samtidigt gick IFK ut med nyheten att Arnar Arnarsson stannar i klubben.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 28 december 2017
Tränaren Jerry Hallbäck, nyförvärvet Mario Lipovac och sportchefen Marcus Lindgren på torsdagens presskonferens.
Tränaren Jerry Hallbäck, nyförvärvet Mario Lipovac och sportchefen Marcus Lindgren på torsdagens presskonferens.Foto: Skärmdump, Ystads IF:s twitterkonto

Efter två säsonger i den orangea tröjan lämnar Mario Lipovac Sveriges bästa handbollslag.

Ystads IF höll en presskonferens klockan 10.00 på torsdagsförmiddagen och där satt Lipovac i YIF-tröjan.

Annons

Det pratades mycket framtid och Lipovac fick bland annat frågan vad som krävs för att Ystad ska kunna ta ett steg till och spela en SM-final. Och efter en stunds tystnad kom svaret.

– De har ett bra lag redan nu. De gav oss (IFK Kristianstad) en match i semifinalen förra säsongen och kan man spetsa till det lite mer i truppen så kan det bli bra, sa Lipovac, som också fick frågan om han tror att det finns någon som kan komma att utmana IFK Kristianstad framöver.

– Det tror jag, man måste ju försöka. Det är en jättebra förening, men någon gång ska nog någon kunna matcha dem.

Efter YIF:s presskonferens gick IFK Kristianstad ut med att Arnar Arnarsson blir kvar i klubben ytterligare en säsong.

”Arnar har haft en fin utveckling sedan han kom till oss förra sommaren men både vi och han känner att han behöver en säsong till för att vara mogen de större uppgifterna. Ibland glömmer vi bort att Arnar bara är 21 år och med en lång spännande handbollskarriär framför sig”, skriver IFK på sin webbsajt.

Därmed har IFK tre kontrakterade mittsexor nästa säsong: Arnar Arnarsson samt de båda nyförvärven Adam Nyfjäll och Ludvig Jurmala Åström.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons