Annons

Olafur fick en flicka – ska fira med seger mot Barcelona

Olafur Gudmundsson började fredagen med att bli pappa till en flicka. Sedan fortsatte uppladdningen inför mötet med Barcelona, där landsmannen Aron Pálmarsson är det stora affischnamnet.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 23 februari 2018
Olafur Gudmundsson blev pappa till en flicka under fredagsmorgonen.
Olafur Gudmundsson blev pappa till en flicka under fredagsmorgonen.Foto: Tommy Svensson

På fredagsmorgonen fick IFK Kristianstads lagkapten Olafur Gudmundsson och frun Tinna en flicka. Några timmar senare var han på plats när IFK genomförde de sista förberedelserna inför Champions League-matchen mot Barcelona.

– Allt har gått jättebra, säger Olafur, som sedan tidigare har en femårig dotter.

Annons

Har ni bestämt namn?

– Nej, inte än. Det får vänta några dagar.

Tajmingen var bra?

– Ja, faktiskt. Min syster kom igår kväll och hon är barnmorska, så det känns bra att ha lite hjälp med familjen på plats. Det känns tryggt.

”ngenting är omöjligt”, säger Olafur Gudmundsson inför mötet med Barcelona.
”ngenting är omöjligt”, säger Olafur Gudmundsson inför mötet med Barcelona.Foto: Tommy Svensson

Barcelona ligger trea i IFK:s grupp och behöver vinna om man ska blanda sig i kampen om de två första platserna i gruppen. Sedan en tid tillbaka har de också fått förstärkning i form av den isländska världsspelaren Aron Pálmarsson, som man till slut kunde köpa loss från ungerska Veszprem. Det talades tidigt om en övergångssumma på över en miljon euro.

– Det är en fantastisk spelare och en lite annorlunda mittnia. Han kommer med mer skytte och går rakt på mål. Han kan bjuda på lite mer, men samtidigt är Barcelona ett väldigt bra lag med eller utan honom, säger Olafur, som ju spelade vänsternia bredvid Pálmarsson i EM.

I bortamötet var IFK ytterst när att knipa en poäng, men förlorade till slut med 29–31 efter en imponerande slutforcering av Barcelona. Den matchen var också en bekräftelse på att det faktiskt går att rubba en av favoriterna till Champions League-titeln.

– Ingenting är omöjligt. Vi gjorde en fantastisk match där nere och förra helgen gav Wisla Plock dem en match och var nära att vinna, så visst går det, säger Olafur.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons