Olsson vill också spela CL – i Skjern

Kristianstad Artikeln publicerades
Markus Olsson i nya matchtröjan.
Markus Olsson i nya matchtröjan.

På onsdagen presenterades Markus Olsson officiellt för danska Skjern. Nu hoppas han gå från ett nyblivet Champions League-lag till ett annat.

– Förhoppningsvis blir det så, säger han till Bladetsporten.

Sedan Bladetsportens avslöjande i april har det varit en välkänd hemlighet att Markus Olsson skulle spela för Skjern nästa säsong.

I går bekräftade också den danska klubben övergången på sin hemsida.

– Det var magkänslan som fick styra. Alla människor man har pratat med om Skjern har pratat gott om klubben. Det känns som en rolig utmaning, berättar Olsson, som har skrivit på ett tvåårsavtal.

Skjern ligger i västra Danmark och blev den här säsongen trea i EHF-cupen samtidigt som man är i final i det danska slutspelet. Nu hoppas Olsson att han, precis som IFK Kristianstad, får spela i Champions League nästa säsong.

– Danmark har ett lag i Champions League, men skulle man bli tvåa kan man ansöka om en plats. Och de senaste sju åren har Danmark fått in två lag i turneringen, så förhoppningsvis blir det så, säger Olsson.

IFK:s guldhjälte var inte med när laget spelade golf under dagen, utan var i stället på plats i Danmark när han presenterades. Han ser klubbytet som ytterligare ett steg upp jämfört med IFK.

– De har många etablerade spelare, och det är det jag har sökt efter också. Jag har känt det i IFK, framför allt i år när konkurrensen varit tuffare, att jag själv också har höjt mig. Ytterligare konkurrens kommer nog att göra mig till en bättre spelare.

Olsson flyttar till Danmark under mitten av juli. Han får behålla nummer 4 i den nya gröna Skjern-tröjan.