Osäker framtid för KIK-stjärnor

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Thom Flodqvist, Joel Gistedt och Joel Persson är osäkra kort inför nästa säsong.
Foto:Daniel Grozdanovski
Thom Flodqvist, Joel Gistedt och Joel Persson är osäkra kort inför nästa säsong.

KIK får ladda om i hockeyettan till hösten. Nu kan flera av stjärnorna lämna klubben.

Säsongen är över för KIK. Laget gav Troja/Ljungby och Södertälje SK en hård kamp om platserna till hockeyallsvenskan, men det räckte inte hela vägen.

Nu får KIK ladda om i hockeyettan den kommande säsongen. Sedan tidigare har målvakten Joakim Strandberg, samt forwardsduon Fredrik Hansson och Herman Hansson kontrakt över kommande säsong. Dessutom är Mats Lusth kontrakterad.

Nu går vi in i "silly season"-tider och man behöver inte vara någon "Einstein" för att förstå att flera av KIK-spelarna har intresse från klubbar högre upp i divisionerna. En av dem är stjärnbacken Joel Persson, som har haft en fantastisk säsong.

KIK-backen har gjort uppemot 60 poäng den här säsongen. Sedan tidigare har allsvenska IK Pantern visat intresse för 23-åringen.

– Jag ska ta det nu efter säsongen och se vad jag vill göra. Jag har även haft kontakt med Tingsryd, säger Joel Persson.

Det har även snackats om SHL-klubbar?

– Det är inget jag har hört, det är nog bara rykten, säger Persson.

Känns det som att du är klar med hockeyettan?

– Klar och klar skulle jag inte säga, men det är klart att man skulle vilja prova sina vingar i högre sammanhang.

Så det är helt kört för KIK att behålla dig?

– Så klart inte. Jag kommer att prata med "Jocke" (Joakim Johansson) i dagarna. Jag vill först smälta det här, sedan ska vi ha en dialog, säger Joel Persson och fortsätter:

– Jag har fått ett stort förtroende av Mats Lusth under säsongen. Förutom att jag har blivit bättre offensivt har jag förbättrat defensiven. Sedan är KIK en attraktiv klubb för spelare med alla sina förutsättningar.

KIK-målvakten Joel Gistedt var bedrövad efter matchen. Han höll nollan nästan i sex perioder innan Västerås fick hål på honom.

– Det känns tomt. Vi var så nära att ta det där steget. Det hade också varit skönt att få avsluta med en seger.

Gistedt har i tidigare intervjuer berättat att han varit imponerad över den satsning som KIK har gjort, men nu är frågan om Gistedt kör en säsong till i ettan.

– Ingenting är klart. Jag har pratat med min agent och det hade varit en annan situation om vi hade lyckats ta oss upp. Det är synd att det inte räckte hela vägen in, säger Joel Gistedt.

Forwarden Thom Flodqvist anslöt till KIK efter en tung start på säsongen i allsvenska IK Pantern. I KIK har Flodqvist sprutat in poäng – dock hade han en svacka i kvalserien.

– Jag vet inte vad jag gör för fel, jag har nog bränt 15 frilägen de senaste matcherna. I dag (mot Västerås) brände jag två. Men, men så är det.

Hur ser du annars på säsongen?

– Efter att ha haft en tråkig start på säsongen, så har det nog varit den roligaste säsongen jag har varit med om.

Tolkar det som att du blir kvar i KIK?

– Jag vet inte riktigt, jag måste smälta det här och ha lite semester först, säger Thom Flodqvist.

Fakta

KIK-truppen 2017/2018

Tre pjäser i KIK har kontrakt över kommande säsong: Joakim Strandberg, Fredrik Hansson, Herman Hansson.

Tränare: Mats Lusth.

Visa mer...