Osäkert KIK-läge inför seriefinalen

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Malte Sjögren är ett osäkert kort inför seriefinalen mot Nybro.
Foto:Bosse Nilsson
Malte Sjögren är ett osäkert kort inför seriefinalen mot Nybro.

Robin Sterner sa tack och adjö förra helgen. Sonny Karlsson rehabtränar sitt knä.

Och Malte Sjögren går en kamp mot klockan för att kunna spela söndagens toppfajt mot Nybro.

– Vi vet inte riktigt hur laget kommer att formeras på söndag, det kan bli allt mellan tio till tolv forwards, säger Joakim Johansson, sportchef och assisterande tränare i KIK.

Kristianstads IK:s höst har varit en enda lång kamp för att få forwardssidan att gå ihop.

Sonny Karlsson och Daniel Andersson skadade sig under försäsongen samtidigt som både Roger Ohlsson och Viktor Holmqvist drog på sig långa avstängningar.

Lägg där till att återvändaren Malte Sjögren inte har varit i speldugligt skick så förstår ni att KIK haft det tufft.

Mörrumstrion Zeke Back, Marcus Eriksson och Colin Holmström lånades in och SHL-meriterade Robin Sterner togs in på ett längre lån.

Men efter matchen mot Vimmerby i lördags valde Sterner att lämna för allsvenska Pantern och med Malte Sjögren i fifty-fifty-läge är läget inte optimalt inför söndagens seriefinal i Liljas Arena.

På fredagseftermiddagen kunde "Jocke" Johansson inte säga hur forwardsbesättningen kommer att se ut på söndag.

– Med Malte (Sjögren) har vi just nu elva forwards i truppen, men det är lite från dag till dag med honom och vi kommer inte att ta ett beslut om hans medverkan förrän på söndag förmiddag, säger Joakim "Jocke" Johansson i KIK.

Kan det bli något snabblån till söndag?

– Vi har ju vissa klubbar som vi samarbetet mer med (Mörrum och Malmös J20), men vi får se hur det blir på söndag. Vi har några timmar kvar att leka med.

– Det kan bli allt från tio till tolv forwards och det bästa vore så klart om vi står där med tolv forwards när det är dags för match.

Annars är det ett formstarkt KIK som åker till Nybro för att överta serieledningen. KIK har fyra raka trepoängare med den imponerande målskillnaden 33–6.

Man kan ju undra hur det kommer att se ut den dagen när KIK har tillgång till a-l-l-a sina forwards…

Inför

Nybro–KIK

16.00

Vad: Hockeyettan södra.

Var: Liljas Arena

När: Söndag.

Följ matchen: Bladetsporten rapporterar live på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget

Roger Ohlsson är avstängd i ytterligare två matcher. På skadelistan finns backen Jonas Halvarsson och forwarden Sonny Karlsson (båda är knäskadade) och där är Karlsson den som är närmast ett tillfrisknande. "Vi tar det lugnt med Halvarsson, det får ta den tid det tar, han kanske kan spela i slutet av november eller början av december. Sonny har gått på is och tränar lätt med laget, om två-tre matcher är han nog spelklar", säger Joakim Johansson, sportchef och assisterande tränare i KIK.

Malte Sjögren, som i höst rehabtränat efter sin hjärtmuskelinflammation, var redo för match förra helgen men blev då sjuk och fick göra en light omstart. "Vi tar besked angående Malte först på söndag förmiddag", säger "Jocke" Johansson.

Tränarkommentar

Joakim Johansson: "Att Nybro toppar tabellen är knappast någon överraskning, det är ett lag som var bra redan i fjol och har växt ytterligare till den här säsongen. Deras defensiv är riktigt tajt så det gäller att vi är noggranna och har bra rörelse och fantasi i vårt anfallsspel."

Poängligan

1. Fredrik Hansson, KIK, 12 (5+7). 2. Alexander Lunsjö, Kallinge, 11 (5+6), 3. Johan Skinnars, KIK, 10 (4+6). 4. Markus Modigs, Vimmerby, 8 (6+2). 5. Rasmus T Andersson, KIK, 8 (3+5).

Omgången

Lördag: Vimmerby–HA74. Söndag: Nybro–KIK, Grästorp–Tyringe, Dalen–Kallinge Ronneby, Tranås–Helsingborg.

Tabellen

Se HÄR

Visa mer...