Pantern får licens – KIK kvar i hockeyettan

Ishockey Artikeln publicerades
Foto:Tommy Svensson

IK Pantern fick igenom sitt överklagande och beviljas elitlicens för spel i hockeyallsvenskan. Det innebär att Kristianstads IK spelar kvar i hockeyettan nästa säsong.

– Det är stenhårda regler och så händer detta. Här har man hittat på en regel, säger Christian Falk, ordförande i KIK.

Beskedet kom på fredagseftermiddagen. IK Pantern, som först inte beviljades elitlicens och degraderades till hockeyettan, överklagade beslutet och fick rätt.

I stället bötfälls Pantern med 25 000 kronor.

Kristianstads IK erbjöds Panterns plats i hockeyallsvenskan och planerade att tacka ja.

Men nu blir det fortsatt spel i hockeyettan för KIK och ordföranden Christian Falk är uppriktigt besviken:

– Det är klart att man bygger upp förväntningar. Det var en besvikelse i Västerås när vi missade allsvenskan och det här är en ny besvikelse. Även om vi har sagt att vi är ett hockeyettanlag så är det klart att måste man förbereda sig och dubbeljobba för allsvenskan, säger KIK-basen.

Christian Falk är rejält besviken på hur man har skött hanteringen av Pantern-fallet.

– Jag vill inte Pantern något illa, jag vill att de ska spela i hockeyallsvenskan, med vad blir det nästa gång? Ska alla bli undantagna. Det finns stenhårda regler och så händer detta. De fick 25 000 kronor i böter, men det är ju peanuts, säger KIK-ordföranden.

Pantern överklagade och påpekade att årsredovisningen var inne i tid, dock utan underskrift av revisor, något som kom in senare samma dag.

– När vi väl hade årsredovisningen var det ett enklare beslut, säger appellationsnämndens ordförande Lars Nylund till TT.

– Vi tycker att förbundet bör skärpa reglerna så att vi inte får en sådan här situation igen.