Patric Nilsson: Patric Nilsson: KHK har lång väg kvar – och Höör sen

Ola Månsson vann SM-guld med H65 Höör förra våren. Nu vet han också hur det känns att besegra KHK i Idrottshallen. Och den här gången var det ingen långsam avrättning. Tabellettan stängde den här matchen redan under den första halvleken.
Patric Nilsson
Kristianstad • Publicerad 17 januari 2018 • Uppdaterad 18 januari 2018
Detta är en personligt skriven text i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Patric Nilsson Sportchef Kristianstadsbladet.
Patric Nilsson Sportchef Kristianstadsbladet.Foto: Tommy Svensson

Seriefinal.

Ettan mot tvåan.

Men mycket till match blev det inte.

H65 Höör besegrade, fel utklassade, KHK med 29–24 (17–10) inför 700 åskådare. Och frågar ni mig så var det smickrande siffror för hemmalaget. Gästerna ledde som mest med tio bollar.

Ska KHK matcha H65 så måste Lucie Satrapova spika igen.

Asli Iskit ha dagen.

Men framför allt så måste man ta rätt beslut framåt.

Det blev precis tvärtom.

Lucie Satrapova satt på bänken under de inledande 22 minuterna (kom in vid ställningen 6–13).

Asli Iskit gjorde ett mål på tolv avslut.

Och framåt blandades enkla tekniska misstag med svaga avslut som gav kontringsmål i nacken. Raketen Marie Wall hade något av en försenad julafton.

Jag vill absolut inte ta något från H65 Höör.

De är Sveriges bästa lag för tillfället och gav hemmalaget en lektion. H65 Höör var bättre på alla positioner. Från målvakten Jannike Wiberg till kantspelaren och kontringsraketen Marie Wall. Just Wiberg och Wall är kanske seriens vassaste radarpar.

Men samtidigt så fick gästerna en onödigt bekväm resa. Första halvlek gav mig flashback från hur det såg ut förra säsongen.

KHK drog på sig tolv tekniska tel bara under den första kvarten.

Billiga avslut som blev till kontringar i nacken.

Och därför stod det 0–5 efter fem minuter.

En mardrömsstart.

En chocköppning.

En kollektiv kollaps.

Välj själva.

Första halvlek var hemsk från hemmalagets sida och resultatet var därefter: 10–17. En halvlek som var under all kritik.

Evelina Källhage och hennes lagkamrater i H65 Höör hade lekstuga med Lucie Satrapova och KHK.Foto: Bosse Nilsson

Därför blev andra halvlek en ren transportsträcka. Det går självklart inte att ge de regerande svenska mästarinnorna ett handikapp på sju bollar i halvtid.

Sista 30 minuterna kunde Ola Månsson unna sig åt att lufta bänkspelarna.

Och Ulf Schefvert fick trösta sig med att spelarna visade hjärta och moral genom att stoppa blödningen och vinna halvleken med två bollar.

Men totalt sett var klasskillnaden enorm och frågar du mig så har KHK och Ulf Schefvert problem.

Stora problem. KHK lider för tillfället av en enorm slagsida. Faktum är att högersidan bara existerar i programbladet.

Martina Crhova gjorde comeback men det var en chansning som sprack. KHK-spelaren är en skugga av sitt bästa jag och nu måste hon komma till rätta med sin hälsporre. Just nu stjälper hon mer än hjälper.

Utanför henne joggade Zoe Afram som helst av allt gömde sig i hörnan nere hos Kalle Vaktmästare. Kantspelaren hade inte ett enda avslut, och då ska ni veta att hon spelade 60 minuter.