Personbästa av Johansson på SM

Sport Artikeln publicerades

David Johansson från Åhus FIK höjde sitt personbästa med över fem meter i spjutfinalen på JSM. "Jag stukade foten när jag spelade volleyboll och har nästan inte kunnat träna", sa David , som tog sig över drömgränsen 60 meter redan i den första omgången.

Det var när svenska juniormästerskapen avgjordes på Tingvalla IP i Karlstad och med en dramatisk spjutfinal i P19-klassen. Storfavoriten Johan Carlqvist från Falu IK och David Johansson från Åhus FIK kastade över 61 meter i första omgången. David hade ledningen med fyra centimeter, något som stod sig till andra omgången då Johan fick upp 61.93 – som sedan blev segerkastet.

David stannade på sitt 61.43 och hade även 60.90.

– Jag är jättenöjd med att jag kastade så här långt. Det var fem meter bättre än mitt tidigare pers, sa silvermedaljören.

Inte en utan två medaljer blev det för sprintern Oscar Olausson från KFUM Kristianstad, som tog brons både på 100 och 200 meter i P17-klassen. I försöken vann Oscar sitt heat på 100 meter på 11,51, då var det en motvind på hela 3,4 meter/sekund. Vinden hade mildrats betydligt till finalen, där det blev 11,33 och med häng på båda Huddingegrabbarna framför. Vann gjorde Jan Wocalewski på 11,23.

Om det var nära på 100 meter så var det än närmare på den dubbla distansen för Oscar.

– Jag är så j-la besviken. Jag var ju före. Men så snubblade jag på slutet och tappade ledningen, sa Oscar, som var trea på 22,60 och med en annan Huddingelöpare först i form av Robin Nordkvist med 22,50.

– Som tur så föll jag i alla fall in i mål, vet inte om benen inte orkade länge.

En medalj tog också Marcus Mattisson från KFUM, som med 15.25 vann silver i kula i klassen M22.

– Jag har inte så många kommentarer, gjorde min sämsta tävling i år... så det är bara att träna på i vinter, sa Marcus, som med sina 15.25 var tvåa och tjugofyra centimeter från guldet.

Det blev ingen final på 100 meter för Andreas Andersson från Hässleholm, som diskades för tjuvstart i semifinalen efter att vunnit sitt försöksheat. Så finalen fick gå utan honom. En final där det krävdes 10,95 för medalj.

I stället blev det en fjärdeplats på 200 meter, där Andreas var sju hundradelar från bronset med sina 22,49. Segern gick till O'dain Rose från Umeå på 21,71 – Rose vann även 100 meter.

Notera också att...

... Johanna Nilsson, KFUM Kristianstad, var just utanför finalen på 100 meter, men blev sexa i längdhoppet på 5.69. Här vann Jasmine Andersson från Tjalve på 6.12.

... Sara Svensson,Åhus FIK, var sexa i finalen på 300 meter häck med tiden 44,14, som var en dryg halvsekund från medalj. Guldet gick till Malin Lindblom från Gefle IF på 42,40.