Annons

Personbästa utan någon fullträff

Wictor Petersson ledde kultävlingen från start till mål i Azusa.
– Ja, det börjar ta sig, säger Wictor lite ödmjukt efter sin imponerande insats.
Friidrott • Publicerad 23 april 2018
Wictor Petersson.
Wictor Petersson.

Det var när ”Bryan Clay Invitational” i Azusa, Kalifornien i USA, avgjordes natten mot lördag svensk tid som det alltså blev både personbästa och seger för Wictor Petersson.

Han var över en meter över det 18.18 som han gjorde i Sollentuna i augusti för snart två år sedan. Men nu blev hela fem av stötarna över det tidigare personbästat, där han hade 19.09 i andra omgången, höjde det till 19.30 i nästa och så i sista och sjätte stöten så landade kulan på hela 19.44.

Annons

– I det stora hela fick jag på en massa rena stötar, sa Wictor, som befinner sig tillsammans med coachen Staffan Jönsson i USA på träningsläger.

Och som ett test av form så passade Wictor på att göra den här tävlingen, som han knappast lär ångrar med facit i hand.

– Jag och min coach (Staffan Jönsson) har varit här på läger och fått hjälp av Staffans gamla tränare från när han gick på USLA och då Mikel Maynard var headcoach där.

Och man har ju väntat på att det skall lossna för Wictor, då det har sett bra ut, men han har inte fått ”rena” stötar som han själv kallar det. Det vill säga att det inte blir några rotationer på kulan i utstöten.

Nu ser det mycket bättre ut och hans stötar kan leverera mer kraft än tidigare.

– Ja, det känns som att det blir en spännande säsong, avslutar Wictor.

Hasse Sjögren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons