Annons

Petersen lämnar HK Malmö – klar för IFK Ystad

Fredrik Petersen är klar för IFK Ystad – med omedelbar verkan. Stjärnyttern kommer att förstärka sin moderklubb i handbollsligan.
– Jag är så glad, säger han till Ystads Allehanda.
Handboll • Publicerad 23 maj 2018
IFK Ystads tränare Kenneth Andersson tillsammans med Fredrik Petersen.
IFK Ystads tränare Kenneth Andersson tillsammans med Fredrik Petersen.

I ett pressmeddelande på onsdagskvällen släppte IFK Ystad bomben.

Fredrik Petersen, en av Ystads bästa handbollsspelare genom tiderna, återvänder till IFK. Klubben där handbollssagan startade.

Annons

Fredrik Petersen har själv tagit kontakt med IFK Ystad och på onsdagen föll de sista pusselbitarna på plats. HK Malmö har bekräftat att de har släppt sin vänstersexa, som hade två år kvar på kontraktet.

Fredrik Petersen var på ett sprudlande humör på onsdagskvällen, där han även skulle medverka på IFK Ystads årsmöte.

– Att avsluta karriären i IFK Ystad har alltid varit min dröm och när nu IFK Ystad återigen gick upp till Handbollsligan kände jag väldigt starkt för att få möjligheten till att göra det. Jag vill kunna ge tillbaka till min moderklubb och fortfarande kunna prestera på topp under mina sista år i IFK Ystad, säger Petersen och tillägger:

– Jag tackar HK Malmö för att de lyssnade på mina känslor och gav mig denna möjlighet. Det ska bli otroligt roligt att få träna och framförallt få spela matcher i IFK Ystad igen. Och mål ska jag göra.

Ystads Allehanda var i kontakt med tränaren Kenneth Andersson – som var mycket lycklig över den oväntade värvningen. Han ville inte gå närmare in på exakt hur uppgörelsen har gått till.

– Det har gått snabbt, alltsammans har tagit ett par dagar bara. Det är Fredrik som har tagit kontakt med oss. Ekonomin är inget jag går in på, men så mycket kan jag säga att det inte är pengarna som har fått honom att ta det här steget – det är hjärtat, säger Kenneth Andersson.

Fredrik Petersen och hans familj bor i Ystad sedan ett par år tillbaka och har pendlat till Malmö. Nu slipper han den pendlingen. Han kommer att börja ett civilt jobb i Ystad 1 juni.

Kenneth Andersson:

– Fredrik är i mångt och mycket förknippad med IFK Ystad och har i många år varit en fantastiskt ambassadör för klubben. När han nu är hemma igen kommer han säkert att bidra med sina erfarenheter och jag är säker på att alla våra kantspelare kommer att höja sig ytterligare när de kan lära sig av Fredrik på nära håll.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons