Planen: Stoppa sju mot sex-spelet

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
IFK hade stora problem i hemmamötet med Rhein-Neckar Löwen där man förlorade med 22–35.
IFK hade stora problem i hemmamötet med Rhein-Neckar Löwen där man förlorade med 22–35.

Efter två raka matcher utan seger ställs IFK Kristianstad mot sju mot sex-specialisterna Rhein-Neckar Löwen. Då kräver Ola Lindgren att försvarsspelet vaknar till liv.

– Samtidigt kan vi inte lägga för stor vikt på motståndet när vi själva har så stora problem, säger IFK-tränaren.

IFK-truppen åker till Tyskland tidigt under lördagsmorgonen. På programmet står den tyska ligaledaren Rhein-Neckar Löwen, som efter hemmaförlusten mot Pick Szeged (35–37) förra helgen bara ligger fyra i Champions League-gruppen. Faktum är att tyskarna har fem raka matcher utan seger i det europeiska cupspelet.

Men trots det är det inte mycket som talar för en svensk skräll på söndagskvällen.

– Tittar jag bara på våra prestationer efter EM-uppehållet så är det inte mycket som talar för oss. Men samtidigt vet man att plötsligt vänder det när man minst anar det, säger Ola Lindgren.

Hans tränarkollega Nikolaj Jacobsen har den här säsongen gjort sig känd som en flitig användare av sju mot sex-spelet och när lagen möttes i Kristianstad var det just spelet med en man mer som sänkte IFK.

– Det kommer säkert att bli mycket sju mot sex och det måste vi förbereda oss på och agera bättre. Det finns många nycklar för att lösa det, men samtidigt kan vi inte lägga för mycket vikt på motståndet när vi själva har så stora problem, säger Lindgren.

Mot IFK Skövde lämnade IFK-försvaret stort spelrum för de båda högerniorna Jack Thurin och Kristian Svensson, som tillsammans stod för 15 av Skövdes 26 mål.

– Vi har saknat den här lilla vakenheten på skyttar som är bra på att skjuta.. Det fattas en bit till för att vi ska vara framgångsrika, säger Lindgren, som så klart hade hoppats på en bättre uppladdning inför Champions League-mötet än ett poängtapp i Skövde.

– Det var inte vad man hade önskat, men det var samma sak inför Nantes då vi gjorde dåliga matcher mot både Karlskrona och Hammarby.

Inför

Rhein-Neckar Löwen–IFK Kristianstad

När: Söndag, 19.00.

Var: Harres Veranstaltungs Halle, St. Leon-Rot.

Vad: Champions League, grupp A.

Följ matchen: Live på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget: IFK hade en skadefri trupp mot IFK Skövde och till Tyskland ansluter även högersexan Valter Chrintz.

Omgången: Lördag: Barcelona–Wisla Plock, Zagreb–Nantes. Söndag: Vardar–Pick Szeged, Rhein-Neckar Löwen–IFK Kristianstad.

Tabellen: Se HÄR.

Visa mer...