Stor polisinsats efter skottlossning

Kristianstad Artikeln publicerades
Just nu pågår en större polisinsats i Kristianstad. Polisen är dock förtegen om vad det är som händer.
Foto: Lasse Ottosson
Just nu pågår en större polisinsats i Kristianstad. Polisen är dock förtegen om vad det är som händer.

Under söndagskvällen cirkulerade en polishelikopter över Näsby i Kristianstad. Röstmottagarna på Näsby har låst dörrarna medan de räknar färdigt rösterna.

Inga skadade människor anträffades på platsen men strax efter hittades den ena bilen som tros ha varit inblandad i skottlossningen.

– Bilen läcker bensin och har skottskador så det råder inga tvivel om att skottlossning har förekommit mellan bilarna, det har vi säkerställt dels genom bilen men också på andra sätt som vi inte kan avslöja nu, säger polisens pressinformatör Stephan Söderholm.

Flera poliser har även synts på andra ställen i Kristianstad.

På Näsby har polisen spärrat av ett område för att genomföra en teknisk undersökning.

Enligt ett vittne som Kb pratat med har personer i två bilar mött upp i en vändzon och skjutit mot varandra. Fyra till fem skott har hörts. I avspärrningen ligger tomhylsor kvar och en bil har bärgats.

Polisen har även spärrat av ett område vid Tivolibadet.

Röstmottagarna på Näsby skola och Fröknegårdsskolan har låst dörrarna efter skottlossningen på Näsby tidigare i kväll, även om vallokalerna normalt sett är öppna även under rösträkningen så att allmänheten kan följa den.

– En av dem hörde skotten men trodde det var fyrverkerier. Alla mår bra. Vi har haft ronderande vakter därute hela dagen och vi har erbjudit dem att komma in hit till Rådhus Skåne och räkna klart rösterna, säger Marie Färm, kanslichef på Kristianstads kommun med ansvar för den lokala valorganisationen.

Ingen är gripen och ingen skottskadad person har i nuläget kommit in till sjukhus.

– Men vi har uppgifter vi bearbetar från vittnen och vi har ju den ena bilen. Nu vill vi bara hitta den andra bilen och de personer som satt i dem, säger Stephan Söderholm.

+ 10