Predators fick sin revansch

Kristianstad Artikeln publicerades
Det blev en jämn och tuff kvartsfinal på Kristianstads IP.
Foto:Fredrik Jalhed
Det blev en jämn och tuff kvartsfinal på Kristianstads IP.

Kristianstad Predators är klart för semifinal i division I-slutspel.

Matchen mot Arlanda Jets blev en gastkramande uppgörelse.

– Vi ville verkligen inte förlora den här matchen, säger talangen Jonas Öst.

Kristianstad Predators–Arlanda Jets 20–19 (13–7)

Förra årets finallag i division I bjöd upp till kamp på Kristianstads IP.

I fjolårets final blev Kristianstad Predators poänglöst – den här gången tog det bara någon minut innan 16-årige talangen Jonas Öst gjorde matchens första touchdown.

Någon minut senare var det dags för touchdown igen för hemmalaget. Lite turligt fick Filip Odenmar tag på bollen i målområdet.

Drömstart för hemmalaget.

Predators hade fått en drömöppning med en 13–0-ledning, men Arlanda hade inte gett upp. Sakta, men säkert, åt gästerna in sig i matchen. Och fast skicklige quarterbacken Sebastian Jönsson sprang in en touchdown till 19–7 i mitten av den tredje perioden så var inte matchen över på långa vägar.

Det blev ett superdrama till slut. Arlanda fick in en touchdown med endast 45 sekunder kvar av den fjärde perioden. Ställningen var 20–19 till Predators och Arlanda hade nu två val. Antingen kicka bollen i mål för en poäng och få matchen till övertid eller ett tvåpoängsförsök och ha ledning med bara sekunder kvar av perioden.

Gästerna gick för ett tvåpoängsförsök, men misslyckades. Predators redde ut stormen och fick sin revansch på Arlanda. Men det är inget som Predatorscoachen Jon Walker fokuserade på efter matchen.

– Olika år, olika lag. Vi känner att vi har något att bevisa och jag är jättestolt över att grabbarna fixade det. Vi har mycket att jobba med, men vi är vidare och det var det som var planen, säger Jon Walker.

Hur gick dina tankar efter deras touchdown i slutskedet?

– Jag trodde att de skulle gå för att få matchen till övertid, men samtidigt åker man inte så långt med en tunn trupp för att spela övertid. De gjorde ett vågat val och hade chansen att avgöra, men vi tog den chansen ifrån dem, säger Walker som valde att hylla Jonas Öst efter matchen.

– Det var hans andra match och han gjorde både touchdown och spelade bra i försvaret. Jag tycker att han gjorde en fantastisk match. Spelar han så här moget när han är så ung så kan han gå hur långt som helst.

Jonas Öst, som spelar som wide receiver och defensive back, hade en hejaklack på plats.

– Ja, det är mina lagkamrater från U17-laget. De hade ett bra supporterskap, säger 16-åringen, som blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

– Det var nervöst i slutet, men vi ville verkligen inte förlora den här matchen.

I semifinalen möter Kristianstad Predators Solnalaget STU Northside Bulls, som blev tabelletta i division I Östra och som vann sin kvartsfinal mot Ekeby Greys med 40–7. Matchen spelas på lördag i Solna.

I den andra semifinalen möts Göteborg Marvels och Borås Rhinos.

Division I-finalen spelas på Kristianstads IP den 27 augusti.