Radio Kristianstad kan få sällskap av idrottsföreningar

Idrott/Kristianstad Artikeln publicerades
Kristianstad Arenaområde.
Foto: Tommy Svensson
Kristianstad Arenaområde.

Kristianstads kommun är intresserade av att ta över Radio Kristianstads lokaler på Kristianstad Arenaområde. I första hand för personalen som arbetar på idrottsområdet, men i nästa steg kan det bli aktuellt att idrottsföreningarna också flyttar in.

Radio Kristianstad uppges vilja byta lokaler. Samtidigt är kommunen, som äger fastigheten, intresserade av att ta över delar av de nuvarande lokalerna på Söder.

– Det är för personalen som arbetar på arenaområdet. Vi ska förhandla med Radio Kristianstad om att de i så fall ska flytta delar av sina lokaler. Det skulle i så fall krävas vissa åtgärder med lokalerna, säger Mathias Loftenius på C4 Teknik, som är ansvarig för uthyrning av kommunens lokaler.

Under en tid har det förekommit uppgifter om att idrottsföreningarna som kommer att husera på Kristianstad Arenaområde också skulle flytta in i samma fastighet. Det är däremot något som ligger längre fram i tiden, enligt Loftenius.

– Vi har inte kommit så långt att vi haft några diskussioner med några föreningar, men i nästa skede kan det bli aktuellt att föreningarna har möjlighet att disponera samma delar som vi sitter i, säger Mathias Loftenius.

– Jag kan inte svara för vilka föreningar, men de som finns på arenaområdet i så fall.