Annons

Radio Kristianstad kan få sällskap av idrottsföreningar

Kristianstads kommun är intresserade av att ta över Radio Kristianstads lokaler på Kristianstad Arenaområde. I första hand för personalen som arbetar på idrottsområdet, men i nästa steg kan det bli aktuellt att idrottsföreningarna också flyttar in.
Idrott/Kristianstad • Publicerad 12 januari 2018
Kristianstad Arenaområde.
Kristianstad Arenaområde.Foto: Tommy Svensson

Radio Kristianstad uppges vilja byta lokaler. Samtidigt är kommunen, som äger fastigheten, intresserade av att ta över delar av de nuvarande lokalerna på Söder.

– Det är för personalen som arbetar på arenaområdet. Vi ska förhandla med Radio Kristianstad om att de i så fall ska flytta delar av sina lokaler. Det skulle i så fall krävas vissa åtgärder med lokalerna, säger Mathias Loftenius på C4 Teknik, som är ansvarig för uthyrning av kommunens lokaler.

Annons

Under en tid har det förekommit uppgifter om att idrottsföreningarna som kommer att husera på Kristianstad Arenaområde också skulle flytta in i samma fastighet. Det är däremot något som ligger längre fram i tiden, enligt Loftenius.

– Vi har inte kommit så långt att vi haft några diskussioner med några föreningar, men i nästa skede kan det bli aktuellt att föreningarna har möjlighet att disponera samma delar som vi sitter i, säger Mathias Loftenius.

– Jag kan inte svara för vilka föreningar, men de som finns på arenaområdet i så fall.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons