Ringberg på väg hem

Sport Artikeln publicerades

Huset är till salu och beslutet är fattat. Efter åtta säsonger i Norge är Markus Ringberg på väg hem. "Mjällby är intressant, helt klart", säger anfallaren som gjorde 35 mål på två säsonger i Mjällby-tröjan.

Bromöllasonen Markus Ringberg är inne på sista versen med Ham-Kam (just nu fyra i norska andraligan). Kontraktet går ut i höst, men den 33-årige anfallaren är fri att gå gratis redan i sommar.

– Familjen kommer att flytta hem till Sverige i sommar oavsett hur jag gör. Det kan bli att jag stannar året ut i Ham-Kam om klubben vill det, säger Markus Ringberg till Kristianstadsbladet.

Men efter nästan 150 matcher och 52 mål i norsk toppfotboll känner han att framtiden finns på hemmaplan.

– Barnen börjar bli stora och det är långt hem. Vi blir inte kvari Hamar och vi håller på att sälja huset, säger Markus. Flirten med Mjällby har redan inletts. Efter de framgångsrika säsongerna 2000-2001 då Ringberg gjorde 35 mål på 59 matcher har Mjällby en stor plats i hjärtat.

– Mjällby är mycket intressant. De spelar bra fotboll, men har ju redan bra anfallare, säger Ringberg, som poängterar att han inte har någon kontakt med Mjällby just nu.

I Mjällby ligger man lågt med snacket kring Markus Ringberg.

– Vi för inga som helst samtal just nu. Men vi är så klart intresserade av alla hemvändare om de är fit for fight. Om det är så att han vill tillbaka så kommer vi att ta en diskussion, säger Jörgen Martinsson, ordförande i Mjällby AIF. Markus Ringberg gick från Mjällby till Fredrikstad 2002 och sedan 2005 är han en av stjärnorna i Ham-Kam.

Klubben spelade i Tippeligan förra säsongen och siktar på att ta sig tillbaka omgående. Just nu ligger laget fyra och har goda chanser att lyckas med målsättningen.

Men klubben brottas samtidigt med ekonomiska problem. Alla spelare i truppen har fått sänka sina löner med tio procent.

– Man har väl levt över sina tillgångar samtidigt kom ju den ekonomiska krisen. När Rosenborg måste gå till banken förstår man ju att det är tufft.

Ringberg, som är vice lagkapten bakom Vegar Bjerke, är tillbaka i anfallet och har gjort tre mål på de åtta inledande matcherna.

– Det borde varit fyra, men en lagkamrat räddade ett på mållinjen, skrattar Markus, som inte är nöjd med sin egen insats i inledningen.

– Jag var direkt dålig i början, men nu känns det bättre.

Mycket snart kan han vara tillbaka i svensk fotboll.

Att comebacken sker i Mjällby är inget vågat tips.

– Det är inte omöjligt, skrattar Markus.