Annons

Carlsson uttagen i landslaget

Kristianstads DFF:s Mia Carlsson är en av de spelare som förbundskapten Peter Gerhardsson tagit ut i sin nya landslagstrupp.
Kristianstad • Publicerad 19 mars 2019
Marija Banusic, Mia Carlsson och Hedvig Lindahl under en landslagssamling.
Marija Banusic, Mia Carlsson och Hedvig Lindahl under en landslagssamling.Foto: Jessica Gow/TT

Men det var ett annat namn som fick mer uppmärksamhet. Bayern Münchens anfallare Fridolina Rolfö är tillbaka inför landskamperna mot Tyskland och Österrike i april.

25-åringen har varit skadad och missade Algarve Cup i Portugal tidigare i mars.

Annons

- Hon ser ut att vara i oerhört bra form, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Landskamperna mot Tyskland på Friends arena den 6 april och borta mot Österrike i Maria Enzersdorf tre dagar senare är de sista matcherna innan VM-truppen till Frankrike tas ut den 16 maj.

- Väldigt inspirerande att möta Tyskland. En stornation. Ju bättre resultat, desto mer kommer vi att tro på att det kommer bli ett bra VM. Två intressanta matcher, säger Gerhardsson.

Gerhardsson och hans assisterande Magnus Wikman har testat spelare under de senaste två åren. Nu börjar de känna sig klara med VM-bygget.

- Sedan 2017 har vi inventerat och tagit ut väldigt många spelare. Vi har en ganska bra bild över hur spelarna presterat.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel datum för VM-trupputtagningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons