Annons

Rött kort för Agardius när Kalmar FF cupföll

Fotboll • Publicerad 22 augusti 2018
Viktor Agardius.
Viktor Agardius.Foto: Patric Söderström/TT

Kalmar FF får inte inleda nästa års försäsong med Svenska cupen-gruppspel. Det står klart efter att den allsvenska klubben överraskande föll i andra omgången mot Assyriska Turabdin, till vardags topplag i division II, med 1–3.

Vid ställningen 1–1 fick Väsonen och den förre Kristianstads FF-spelaren Viktor Agardius rött kort och Kalmar fick avsluta matchen med en man mindre. Det utnyttjade hemmalaget Assyriska på bästa sätt när man genom Erik Watson och Kirill Laptev gick från 1–1 till 3–1 inom loppet av två minuter.

Annons

Därmed missar Kalmar FF gruppspelet i cupen nästa år.

Det gör även Gif Sundsvall, som föll mot division I-laget Nyköping. Efter en händelserik förlängning var det hemmalaget Nyköping som fick sista ordet. Lagkaptenen Oscar Karlsson satte dit 3–2 i den 119:e minuten.

En annan cupöverraskning var att Eskilsminne, Kristianstad FC:s kollega i division I södra, besegrade superettans serieledare Helsingborgs IF. Eskilsminne vann med 1–0. (KB/TT)

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons