Så är läget i lagen inför kvalrysaren

Fotboll Artikeln publicerades
Foto:Bo Åkesson

Nu ska kvalet till superettan avgöras. Så är läget i lagen.

Inför

Örgryte IS–Mjällby AIF

13.00

När: Lördag.

Var: Gamla Ullevi.

Vad: Kval till superettan, match två av två. Mjällby vann första matchen med 2–1.

Följ matchen: Live på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget

Mittfältaren David Löfquist, som läckert placerade in en frispark i mål, blev utvisad senare i matchen mot Örgryte. Det mest troliga är att Kwame Frimpong ersätter på det centrala mittfältet. Ett annat alternativ är Nassir El Aissati. Annars är det ordinarie manskap i Mjällby.

Tränarsnack

Jonas Andersson, huvudtränare: Det finns inte så mycket att fundera på. Det är all in som gäller. Vi kommer att tömma oss fullständigt. Vi slog ett superettanlag och vet att vi har varit bra under hela året. Vi kommer inte att gå ut för att enbart försvara vår ledning och är förberedda på vilken matchbild det än blir.

Örgryte

Frågtecken finns för forwardsduon Johan Elmander och William Atashkadeh. 36-årige Elmander fick en ordentlig blåtira under matchen och hade nedsatt syn. Även en hamstringskada stör den gamle landslagsspelaren. "Han verkar återhämta sig. Blåögat tar en liten stund innan det går ner och det stör ju koordinationen, men han ser bra och jag har kollat reflexer och så att allting fungerar som det ska. Jag bedömer att dt är 50/50 att han kan spela. Tiden är kort, men vi behandlar. Och det finns ingen större blödning. Vi följer honom dygn för dygn.", säger Öis läkare Lars Pettersson till Göteborgs-Posten.

I Atashkadehs fall är det ett knä som spökar. "Det är en misstänkt ledbandsskada. Vi utreder, men det är osäkert framöver", säger Lars Pettersson till sajten.

Både Elmander och Atashkadeh är uttagna i 20-mannatruppen, som kommer att bantas till 18 när det är dags för avspark.

Förutsättningar

Om resultatet är lika efter andra matchen räknas mål på bortaplan dubbelt.

Är det fortfarande inte avgjort efter den andra matchens ordinarie speltid väntar förlängning i 2x15 minuter. Mål på bortaplan räknas inte dubbelt i förlängningen. Om inget eller lika antal mål gjorts i förlängningen avgörs matchen på straffar.

Visa mer...