Så gick det i division V NÖ

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Tommy Svensson

Tosteberga/Nymölla IF-Näsby IF 1-2 (0-2)

Målen: 0–1 Sanjin Tufek, 0–2 Jakub Mesanovic (straff), 1–2 Mattias Häggström.

Så gick det till: Näsby gick segrande ur mötet med Tosteberga då de vann med uddamålet efter en riktig rysare.

– Vi saknade ett par spelare i dag, bland annat lagkaptenen Urim Ahmeti, så med tanke på omständigheterna så tycker jag att vi gör en riktigt bra match, säger Näsbys tränare Sejdi Bajrami som menar att det nu gäller att ha fullt fokus varje match då höstsäsongen kommer bli fruktansvärt jämn.

I matchen mot Tosteberga var det gästerna som startade bäst.

Näsby tog ledningen med 1–0 genom skyttekungen Sanjin Tufek och utökade även till 2–0 innan pausvilan genom Jakub Mesanovic på straff.

Men i den andra halvleken var det helt ombytta roller.

Tosteberga/Nymölla pressade tillbaka Näsby rejält och fick in en reducering genom Mattias Häggström, även detta på straff.

Hemmalaget fortsatte sen att köra på och kvitteringen hängde i luften men Näsby lyckades hålla undan och var de som fick med sig samtliga poäng hem.

– Vi gör en riktigt dålig första halvlek men i den andra jobbar vi upp oss rejält men det räckte inte riktigt hela vägen, menar Tosterberga/Nymöllas tränare Jesper Karlsson som tycker hösten ska bli intressant.

– Vi har fått in lite nytt folk som jag tror kan tillföra mycket bra och lär vi oss att trycka in bollarna så kan vi avancera i tabellen.

Glimåkra IF-Broby IF 4–2 (2–1)

Målen: 1–0 Dennis Berg, 2–0 Oscar Schuller, 2–1 Oliver Blennborn, 3–1 Dennis Berg, 3–2 Elliot Blennborn (straff), 4–2 Karl Andersson.

Så gick det till: Glimåkra gick segrande ur derbyt mot jumbon Broby efter en match som innehöll allt ett derby bör innehålla.

– Jag tror inte att man kunde undgå att det var ett derby. Det var hårt och tufft spel och mycket publik och att vi då även lyckades vinna gör det hela ännu bättre, säger Glimåkras tränare Mikael Reinholdt Jonsson, som är nöjd med insatsen.

– Vi hade en träningsmatch i onsdags där vi såg riktigt bra ut och idag fortsätter vi att kämpa hårt så jag tycker det ser bra ut inför framtiden.

Ett lag som har det betydligt tuffare är Broby men trots skillnaden i tabellen var inte Broby långt efter i mötet med Glimåkra.

Gästerna låg bara under med 1–2 i paus och i den andra ökade Glimåkra sin ledning till 3–1 genom Dennis Bergs andra för kvällen men Broby fortsatte att kämpa och reducerade ännu en gång.

Hemmalaget fick dock tillslut in spiken i kistan med bara ett par minuter kvar att spela genom Karl Andersson.

– Det är alltid surt med en förlust men jag tycker att vi bjuder upp till dans och gör det svårt för Glimåkra så trots förlusten är insatsen helt klart godkänd, menar Brobys tränare Stefan Hansson.

Åsums BK–Vinslövs IF 0-5 (0-2)

Målen: 0–1 Mert Yanev, 0–2 Christoffer Ekelund, 0–3 Christoffer Ekelund, 0–4 Mert Yanev, 0–5 Ekrem Dibrani.

Så gick det till: Vinslöv inledde höstsäsongen på bästa sätt när de fullständigt krossade Åsum med hela 5-0 i en match där siffrorna kunde ha slutat ännu värre för Åsums del.

– Det var verkligen klasskillnad. Vi gör fem mål och har dessutom ett par bollar i ramen och sen ytterligare några frilägen som vi bränner, säger Vinslövs tränare Magnus Nilsson och fortsätter:

– Vi gör en riktigt bra match i dag där vi får Åsum precis dit vi vill och där vi följer vår matchplan till 99 procent.

Vinslöv satte fullt tryck redan från början och ledde med 2-0 i paus.

Direkt i början av den andra gjorde Christoffer Ekelund sitt andra och gästernas tredje i matchen och efter det rann det iväg till något som Åsum inte orkade hämta upp.

– Kul för "Stoffe" att få göra två mål i sin comeback. Vi hade en ganska tunn trupp under våren men nu har vi fått tillbaka lite spelare så nu tycker jag att vi helt plötsligt ser riktigt farliga ut under hösten, avslutar Magnus.