Så gick det i division V Östra

Sport Artikeln publicerades
Foto:Grøtt, Vegard Wivestad

Lunnarps BK–Tollarps IF 3–0 (1–0)

Målen: 1–0 Jacob Larsson, 2–0 Fredrik Eriksson, 3–0 Fredrik Eriksson.

Så gick det till: Tollarp skakade serieledarna – men inte mer än så.

– Vi hade våra lägen i första halvlek men satte inte dit bollen utan i stället blev vi straffade i andra halvlek när vi tvingade flytta upp folk, säger Mattias Thurban.

Förlusten innebär att Tollarp på nytt halkade under nedflyttningsstrecket.

– Det är tre omgångar kvar och vi har en bra känsla. Vi ska fixa det här.

Närmast väntar derbyt mot Åhus IF på onsdag i elljus i Åhus.

– Det ska bli riktigt spännande. Vi har revansch att utkräva, säger Mattias Thurban.

Rutinerade Marcus Svensson saknades mot Lunnarp.

– Han var på svensexa men på onsdag är han tillbaka, säger Thurban.

Vittskövle IF–IFK Ystad FK 1–2 (1–1)

Målen: 0–1 Jesper Nilsson, 1–1 Adam Nilsson, 1–2 Viktor Persson.

Så gick det till: Vittskövle föll med uddamålet mot IFK Ystad som frenetiskt jagar en tredjeplats och därmed även kval uppåt.

– Det känns tungt. Förutom en ganska dålig start så växer vi in i matchen och spelar bra men sen från ingenstans får de in ett avgörande i den 84:e matchminuten, säger Vittskövles tränare Torbjörn Nilsson som anser att de skulle haft med sig minst en poäng.

Om hemmalaget inledde svagt så var det precis tvärtom för gästerna. Ystad tog nämligen ledningen redan i den första spelminuten och Vittskövle fick börja jaga direkt. Det tog dock inte lång tid för hemmalaget att växa in i matchen. Med cirka tio minuter kvar av den första halvleken avslutade Adam Nilsson ett inlägg med en nick som hittade in bakom gästernas målvakt och kvitteringen var ett faktum.

I den andra halvleken stod matchen och vägde och båda lagen hade sina chanser men efter en tilltrasslad situation efter ett inlägg är en Vittskövle spelare sist på bollen in i mål till 1–2 vilket även blev slutresultatet.

– Det börjar låta lite tjatigt nu men vi får inte gräva ner oss efter detta utan nu måste vi ta tag i oss själva för vi har tre otroligt viktiga matcher framför oss, säger Torbjörn, vars lag i nästa omgång ställs mot jumbon Lövestad och sedan väntar två derbyn mot Åhus och Tollarp.

– Det kommer att bli kamp och det gäller att inte vika ner sig.