Annons

Så kan AIK säkra guldet redan på uppvärmning

Tre poäng mot Sundsvall och AIK-champagnen kan korkas upp.
Eller får den korkas upp redan på uppvärmningen?
– Vi går in med inställningen att Norrköping vinner sin match, säger Henok Goitom inför söndagens näst sista allsvenska omgång.
Publicerad 4 november 2018
Henok Goitom och hans AIK har guldläge inför söndagen och den näst sista omgången i allsvenskan.
Henok Goitom och hans AIK har guldläge inför söndagen och den näst sista omgången i allsvenskan.Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll

Det har nog undgått få fotbollsintresserade att AIK har guldläge. Med fyra poäng tillgodo på IFK Norrköping och två matcher kvar på säsongen så räcker en seger till för SM-guld. Om den segern sker hemma mot Sundsvall i eftermiddag så säkras SM-guldet redan i kväll.

Annons

Det kan dock bli guldfirande tidigare än så. Medan AIK:s match har avsparkstiden 17:30 så har Norrköping hemmamatch mot Örebro med start 15. En Norrköpingsförlust där och AIK blir mästare i kavaj. Eller rättare sagt i uppvärmningsställ.

Vilket inte påverkar lagkaptenen Henok Goitom.

– Vi har sagt i truppen att vi går in med inställningen att Norrköping vinner sin match. Så det kan vi lägga åt sidan. Vårt fokus blir på vår match. Om något annat händer så är det bara en bonus.

Borde inte matcherna spelas samtidigt?

– Jag tror att det är lite roligare för dem som tittar på allsvenskan att kunna följa fler matcher samtidigt men för oss så vet vi om att vi måste göra vår uppgift oavsett tid.

Föga förvånande verkar inte heller Rikard Norling vara allt för intresserad av att följa allsvensk boll på annan ort inför matchen på Friends arena.

– Det där är ingenting som jag över huvudtaget fokuserar på. Vi tar egentligen utgångspunkt i att vi ska göra en insats som har väldigt stor betydelse mot Sundsvall. Inget annat är intressant att spekulera i, säger AIK-tränaren.

Ni kommer med andra ord inte ha någon som tittar på Norrköpingsmatchen?

– Jag tror inte det hjälper oss att göra en bra prestation mot Sundsvall.

AIK-försvararen Per Karlsson hade inte ens tänkt på att möjligheten (eller risken) för ett guldfirande före avspark existerade.

Annons

– Jag har inte ens tänkt i de tankebanorna. Då får man ta det för vad det är. Det hade varit kul att vinna matchen för att vinna guld, men då får vi se Östersundsmatchen som en guldmatch, säger "Pertan" innan han stoppar sig själv och tillägger:

– Det här är ju spekulativt. Vi ska ju inte prata i de här banorna.

Nej, för än är det ju inte avgjort. Även om det är synnerligen nära.

Makoto Asahara

Simon Skrabb, IFK Norrköping.
Simon Skrabb, IFK Norrköping.
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons