Annons

Sport: Säkrad OS-medalj i curling

Först herrarna, sedan damerna. Precis som lag Niklas Edin är lag Anna Hasselborg i OS-final. Medaljen säkrades via 10–5-segern i semifinalen mot Storbritannien.
Curling • Publicerad 23 februari 2018
Foto: Natacha Pisarenko

Senast Anna Hasselborg, Sofia Mabergs, Agnes Knochenhauer och Sara McManus ställdes mot lag Eve Muirhead i en stormatch var i november i fjol.

Då handlade mötet i Schweiz om EM-guldet.

Annons

Den här gången – i Gangneung curlingcenter – gjorde lagen upp om en finalplats i Sydkorea-OS.

Och Hasselborg & Co fick revansch.

EM-silvermedaljörerna fick en bra start på bana C och ordnade en tvåa i andra omgången. Enpoängaren i fjärde till 3–1 skedde av en liten miss och ledde till att Storbritannien fick sista sten i femte.

Tanken var då att göra det svårt för Storbritannien – men det gick inte alls. Britterna säkrade en tvåa och hämtade upp till 3–3.

Men likaläget varade inte särskilt länge.

Sverige följde upp med två starka omgångar: en tvåa i sjätte och sedan – efter skippern Eve Muirheads slarviga sista sten – en trea i sjunde.

Med segern har lag Anna Hasselborg sett till att Sveriges curlingframgång på damsidan fortsätter att vara lika stark som tidigare.

Efter Anette Norbergs två raka OS-guld – Turin 2006 och Vancouver 2010 – följde Margaretha Sigfridsson upp med silver i Sotji för fyra år sedan.

På söndag avgör Hasselborg, Mabergs, Knochenhauer och McManus om det är guld eller silver som kommer härnäst. Finalen spelas mot vinnare i den pågående semifinalen mellan Japan och Sydkorea.

På lördagen är det dags för herrfinalen, då lag Niklas Edin möter lag John Shuster från USA.

Annons

KB/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons