Annons

Säsongen över för Glimma: Ren jävla tomhet

Glimma hade återigen ledningen mot Limhamn – men vad hjälpte det?
– Vi var inte tillräckligt heta i spelet framför kassarna, säger Glimmatränaren Johan Sandmark.
Kristianstad • Publicerad 25 februari 2018
Johan Sandmark tränare Glimma hockey
Johan Sandmark tränare Glimma hockeyFoto: Bosse Nilsson

Sommarlov väntar för Glimma. Laget lyckades inte vinna den andra playoffmatchen mot Limhamn. Detta trots att man hade ledningen sent in i matchen.

Annons

– Man hade velat ha mer, vi hade stora förhoppningar på denna matchserie. Jag känner en stor jävla tomhet, säger Glimmatränaren Johan Sandmark.

Inför den tredje perioden hade Glimma en 2–1-ledning efter mål av Oskar Eliasson (straff) och Felix Blennborn. Laget var det klart spelförande laget och hade hygglig kontroll på matchen.

Men en spelare som man inte hade koll på var Limhamns Sebastian Nilsson, som tryckte in 2–2-kvitteringen med knappt två minuter kvar av ordinarie tid. Och det var samme Nilsson som sänkte Glimma totalt, tre minuter in i förlängningen.

– Jag tog en timeout direkt efter deras kvittering för att samla ihop styrkorna, men det gav ingen effekt. Det som avgjorde var spelet framför de båda kassarna. Där var vi inte tillräckligt heta, säger Sandmark.

Det är bara att ta nya tag för Glimma där Johan Sandmark kommer leda laget även nästa säsong.

– Vi har haft samma problem som Kristianstad har haft med skador och så vidare. Efter jul började vi få ihop bitarna och det ser intressant ut inför nästa säsong, säger han.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons