Sävehof svenska mästare efter jätterysare

Sävehof är återigen svenska mästare i handboll.
Detta efter en jätterysare i Eriksdalshallen.
Bortalaget vann med 27-26 efter förlängning mot Skuru och vinner därmed SM-guld för 14:e gången.
Jag vet inte vad jag ska säga, jag är bara så jäkla lycklig, säger finalhjälten Emma Ekenman Fernis i TV12.
Handboll (TT) • Publicerad 19 maj 2019
Sävehofsjubel i Eriksdalshallen efter att laget säkrat 14:e SM-guldet.
Sävehofsjubel i Eriksdalshallen efter att laget säkrat 14:e SM-guldet.Foto: Sören Andersson/TT

Det var med kniven mot strupen som Skuru tog emot Sävehof i den tredje matchen av damernas SM-final i handboll.

Gästerna från Partille kom till Eriksdalshallen på Södermalm i Stockholm med 2-0 i matcher i ryggsäcken och hade således chansen att säkra klubbens 14:e SM-guld.

Skuru visade dock tidigt att de inte hade gett upp guldet på långa vägar. Lagen följdes inledningsvis åt i en tät första halvlek - där Sävehof till slut gick till paus med en tvåmålsledning.

Ekenman Fernis kvitterade

Och om det var jämnt i den första halvleken så var det ingenting emot spänningen som följde i den andra.

Skuru jobbade länge i uppförsbacke och låg långa stunder under med tre mål, men tack vare disciplinerat spel och säkert straffskytte från Ulrika Olsson lyckades hemmalaget utjämna matchen i den andra halvleken.

Och när lagkaptenen Jenny Södrén klev fram och gjorde sina två första mål i matchen hade Skuru plötsligt vänt på steken och via ställningen 23-22 återtagit ledningen för första gången sedan matchens inledande minuter.

Hemmalaget utökade sedan till 24-22 med bara ett par minuter kvar - men Sävehof gav sig inte. Tränaren Rasmus Overby tog en timeout som gav utdelning och bortalaget hann därefter både reducera genom Nina Dado och kvittera till 24-24 genom Emma Ekenman Fernis.

14:e SM-titeln

Och Ekenman Fernis skulle snabbt hamna i rampljuset igen.

I den efterföljande förlängningen ledde Skuru med 26-25 innan Olivia Mellegård kvitterade med minuten kvar att spela.

Då klev Ekenman Fernis återigen fram och tryckte in bollen i krysset - något som visade sig bli avgörande för hela SM-finalen.

-Det är så jäkla skönt att i en sådan här match kunna knyta ihop säcken. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är bara så jäkla lycklig, säger Ekenman Fernis i TV12.