Annons

Seger för Sverige och Chrintz i EM-premiären

Handboll/Kristianstad • Publicerad 9 augusti 2018
Valter Chrintz.
Valter Chrintz.

Sverige inledde U18-EM i Kroatien med en stabil seger mot Slovenien. Efter 17–11 i paus vann till slut svenskarna, med IFK Kristianstads Valter Chrintz i laget, med 29–21.

I en fysiskt tuff match som innehöll elva utvisningar och sju straffar var det framför allt Ystads IF-spelaren Ludvig Hallbäck som stack ut med sina åtta mål. Valter Chrintz spelade på högerkanten och stod för fyra mål på nio avslut.

Annons

– Mest är jag nöjd med att vi fick igång försvar- och målvaktsspelet. Men också att grabbarna kunde ta till sig taktiken. Det var klasskillnad i slutändan och det kändes både tryggt och bra, säger förbundskaptenen Dennis Sandberg.

Förutom Sverige och Slovenien spelar Island och Polen i grupp D. På fredagen möter Sverige Island (16.30) innan gruppspelet avslutas mot Polen på söndag (16.30).

Samtliga matcher går att se live på ehftv.com. (KB)

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons