Segertåget fortsätter för KIK – status quo i toppen

Kristianstads IK tog en mycket viktig seger borta mot Nybro Vikings på onsdagskvällen.
Nu räcker det för KIK att ta två poäng mot Hudiksvall på söndag för att säkra en plats i allettan-finalen.
Nybro • Publicerad 21 februari 2018

KIK tog kommandot i matchen efter att Herman Hansson höga puck mot mål från offensiv blålinje på något märkligt sett letade sig förbi Nybromålvakten Hugo Fagerblom som bjöd på en så kallad målvaktstavla.

KIK spelade smart i den första perioden och utespelarna gav målvakten Joel Gistedt god hjälp när Nybro stack upp i anfall.

KIK fick en tuff start på den andra perioden. Först blev Måns Hansson utvisad för fasthållning. Sedan åkte Fredrik Lindblom på en puck out, vilket gav Nybro chansen i spel fem mot tre. Den chansen utnyttjade smålänningarna. Fem sekunder efter tekningen krutade finländaren Samuli Kivimäki in 1–1 efter ett direktskott.

Målet gav Nybro energi och det tog tid innan KIK fart på sitt spel igen.

Med knappt fem minuter kvar av perioden skickade KIK-backen Fredrik Lindblom in ett höstlöv från blålinjen som letade sig förbi Hugo Fagerblom. Återigen ett tveksamt ingripande av Nybrokeepern.

I den tredje perioden bevakade KIK sin ledning och spelade taktiskt klokt. Mot slutet av perioden tog Nybro ut sin målvakt.

Det utnyttjade KIK:s Daniel Andersson som satte pucken i öppet mål.

KIK vann med 3–1, samtidigt vann Huddinge med 3–2 hemma mot Hudiksvall. Det innebär att KIK fortsatt har en tvåpoängsledning i toppen av allettan södra.

Huddinge avslutar allettan med hemmamatch mot Valbo på söndag. För KIK:s del väntar Hudiksvall – även det på hemmais.