Seriefinalen skakas av rykten om mutor

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Pedersen, Terje

Eftermiddagens seriefinal i division V mellan VMA IK och Näsby IF omges av rykten om mutor eller matchfixning.

– Det är fruktansvärt om det ligger någon sanning i det här, säger Roger Nilsson, vice ordförande i VMA IK till Kristianstadsbladet.

På söndagseftermiddagen var P4 Kristianstad först med nyheten som skakar om rejält inför den upphaussade seriefinalen.

Matchen på Arkelstorps IP startar 16.00 och kommer att spelas som planerat.

Men division V-matchen kommer att hårdbevakas.

– Vad vi har förstått ska förbundet skicka hit ett specialteam och tydligen ska matchen spelas in på video och granskas i efterhand, säger Roger Nilsson.

– Vi har gjort vad vi kan och tagit in ordningsvakter. Jag hoppas bara att matchen spelas och att det går rätt till, säger Roger Nilsson.

Det var i tisdags som VMA IK genom Skånes Fotbollförbund fick veta att allt förmodligen inte stod rätt till inför söndagens match.

Det ska röra sig om mutor eller matchfixning.

– Det vi har fått veta är väldigt vagt, det verkar ha kommit fram via sociala medier, men det är att motparten vill att vi ska lägga oss helt enkelt, säger Roger Nilsson.

VMA IK informerade hela spelartruppen i tisdagskväll.

– De fattade ingenting. Är det något måste man säga det, men det var ingen som trädde fram, säger VMA:s vice ordförande.

– När vi fick det här beskedet tänkte man att det måste vara ett skämt liksom… man tror det inte att det är sant. Det verkar som andra vet mer än vad vi vet och det är det som är det kusliga, säger han.

Matchen finns med på Nordicbet, men där ser man inget avvikande spelmönster.

Eftermiddagens match ingår i den näst sista omgången i division V nordöstra.

Näsby IF toppar serien på 49 poäng, VMA skuggar på 48 och Näsby har alltså chansen att säkra seriesegern vid en eventuell vinst.