Simic: Har ett fridfullt sinne

Handboll/Karlskrona Artikeln publicerades

HIF Karlskrona mot IFK Kristianstad – men också Mario Cvitkovic mot Nebojsa Simic. En högklassig målvaktsmatch som Simic till slut gick segrande ur.

När Karlskronas kroatiske målvakt Mario Cvitkovic tidigt visade sig ha en bra dag var det upp till bevis för Nebojsa Simic.

Och som han svarade.

Simic räddade 21 skott och var direkt avgörande med två vassa dubbelräddningar under de sista tio minuterna.

– Jag är lite extra stolt över min avslutning där jag gör några dubbelräddningar i helt rätt ögonblick. Det var väldigt viktigt, säger Simic, samtidigt som han stretchar efter matchen.

Just förmågan att lyfta sig under matchens avslutande del är ofta avgörande även i den internationella topphandbollen. Nebojsa Simic är väl medveten om att det är då han måste göra de extra räddningarna.

– Jag gillar när det ska avgöras. Jag har ett fridfullt sinne, medan de andra kanske är lite mer nervösa. Titta på en sådan som (Thierry) Omeyer, han visar alltid sitt rätta ansikte under matchens sista fem-tio minuter.

– För att vinna en match under 60 minuter behöver du ett helt lag, men vi målvakter kan avgöra en match under slutet, ler Simic.

IFK tog sin elfte raka seger och Simic ser inget slut på segersviten.

Tvärtom.

– Ärligt talat... vi har slagit Ystad, Lugi och Guif på bortaplan och tagit en komfortabel seger mot Alingsås på hemmaplan. Är det jämnt i slutet känns det som att vi kommer vinna alla matcher. För att slå oss måste man leda stort i slutet, för då är vi väldigt starka.

Nebojsa Simic vann också den imponerande målvaktsmatchen mot Mario Cvitkovic med 21–20.

– Mario hade verkligen sin dag. Han gjorde det svårt för oss, säger Simic.