Skadebekymmer i IFK inför Champions League-matchen

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:PETTER ARVIDSON

Stig-Tore Moen Nilsen saknas fortfarande på grund av sin handskada. Talangen Valter Chrintz ersätter i den IFK-trupp som åker till Polen.

Läs tränaren Ola Lindgrens tankar inför mötet med Wisla Plock nedan.

Inför

Wisla Plock–IFK Kristianstad

18.30

När: Söndag.

Var: Orlen Arena, Plock.

Vad: Champions League, grupp A.

Följ matchen: Live på kristianstadsbladet.se.

Läget i laget

IFK-truppen som åker till Polen på lördagsmorgonen är densamma som spelade mot IFK Skövde senast, bortsett från att Evon Mohlin inte är med. Det innebär att Stig-Tore Moen Nilsen fortfarande saknas på grund av sin handskada och att Valter Chrintz är med som ersättare. "Stig-Tore har en påverkan på en nerv i fingrarna. Det är inget som ska åtgärdas utan vi får vänta ut det", säger IFK-läkaren Markus Waldén.

Tränarsnack

Ola Lindgren, IFK: Det underlättar när man vinner matcher och har tagit sig igenom ett tufft spelprogram. Nu är det en nyckelmatch som ska avsluta den här intensiva perioden och jag hoppas att vi kan mobilisera och ha fart i benen. Det är tufft att åka till Polen och möta Plock. På högernio har vi Tim (Sörensen) som är ett bra alternativ till Albin (Lagergren). Albin har haft en förkylning och är inte helt 100, men han har blivit tuffare och för några år sedan tror jag inte att han hade spelat de här matcherna.

Ola om nyförvärvet Emil Hansson: Jag gillar tvåvägsspelare, sedan är det en ung kille med bra storlek och som fortfarande är lovande. Jag hoppas att vi kan fortsätta utveckla honom.

Omgången

Lördag: Vardar–Rhein-Neckar Löwen.

Söndag: Pick Szeged–Barcelona, Nantes–Zagreb, Wisla Plock–IFK Kristianstad.

Tabellen

Se HÄR.

Visa mer...