Det orangeklädda körde över nykomlingen Önnered efter en mycket stark uppvisning.
Handboll/Göteborg • Publicerad 15 oktober 2018 • Uppdaterad 16 oktober 2018
Ludwig Jurmala Åström.
Ludwig Jurmala Åström.Foto: BOBBO LAUHAGE

Efter tre raka förluster mot storlagen i Champions League (Barcelona, Kielece och Rhein-Neckar Löwen) var det dags för IFK Kristianstad att byta den störst handbollsscenen mot en lite mindre i form av ÖHK-hallen i Göteborg.

Och de som trodde att det var ett stukat IFK Kristianstad som kom till spel under måndagskvällen fick ganska raskt tänka om.

Den första halvleken var en ren och skär överkörning från bortalagets sida.

Lagen höll jämna steg i lite drygt sju minuter. Sen höjde sig IFK Kristianstad ett par steg och sprang i från.

Mellan Önnereds fjärde och femte mål gick det lite drygt tolv minuter. På dessa minuterna gjorde IFK Kristianstad nio mål och dödade matchen.

Framåt hade Teitur Örn Einarsson en fin halvlek med fem gjorda mål. Bakåt var försvaret på tårna och blockade inte mindre än fyra skott. IFK tvingade också Önnered till stressade avslut, det resulterade i vunna bollar och enkla kontringsmål.

På minussidan, IFK drog på sig fyra utvisningar i den första halvleken, men kunde trots det gå till pausvila med en ledning på 19-11.

Överkörningen fortsatte i den andra halvleken. IFK Kristianstad fortsatte med det stabila försvarsspelet och Önneredsspelarna hade det bekymrat svårt att hitta luckor bakom den orangea väggen.

Och när de väl kom till lägen fanns där en Leo Larsson att överlista. Och det var inte det lättaste. Leo slutade på totalt 15 räddningar och en procent på knappa 40.

Framåt fortsatte Teitur Örn Einarsson att ha lekstuga. Islänningen sköt Önneredslaget sönder och samman och slutade på åtta mål.

Slutresultatet skrevs till hela 25-36 till bortalaget IFK Kristianstad som även kunde kosta på sig att vila nyckelspelarna Stig-Tore Moen Nilsen och Arnar Freyr Arnarsson hela matchen.