Slapp start sänkte KIK – blev nollade på hemmais

Kristianstad Artikeln publicerades
Här är situationen där förre KIK-spelaren Sebastian Magnusson gjorde 2–0 till Kallinge/Ronneby. Till slut vann Kallinge med 3–0.
Foto: Bosse Nilsson
Här är situationen där förre KIK-spelaren Sebastian Magnusson gjorde 2–0 till Kallinge/Ronneby. Till slut vann Kallinge med 3–0.

Seger senast och välfyllda läktare.

Då vek Kristianstads IK ner sig i första perioden.

Efter det kom KIK aldrig ifatt gästerna från Blekinge.

– Jag är fruktansvärt besviken över hur vi startade matchen, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

Efter segern på bortais mot Kallinge/Ronneby i onsdags var KIK förberedda på att ruggigt laddat Blekingelag från första nedsläpp.

Ändå lyckades inte hemmalaget hantera det.

– Vi blev översköljda i den första perioden. Vi tog inte kampen och bromsade in i närkamperna. Jag är fruktansvärt besviken över hur vi startade matchen. Vi hade pratat om det, men ställde inte upp för varandra, säger KIK-tränaren Mats Lusth och får medhåll av backen Viktor Wahldén, som var hemmalagets bästa spelare i 0–3-förlusten.

– Vi var för avslappnade och blev överkörda. Vi vågade inte vinna från start, säger Wahldén.

Trots den svaga förstaperioden ledde Kallinge bara med 1–0 efter mål av Stefan Söder, som tog tillvara på ett Joel Gistedt-retur.

KIK ryckte upp sig i den andra och den tredje perioden. Men en uddlös offensiv, alternativt ett starkt Kallingeförsvar med målvakten Isak Edman i spetsen förstörde festplanerna för mer parterna av de 1 479 besökerna som hade tagit sig till ishallen.

– Jag tycker att vi krigar och försöker i de två sista perioderna. Men vi hade redan gett Kallinge ett övertag, säger Mats Lusth.

2–0 till Kallinge kom i mitten av den andra perioden. Förre KIK-forwarden Sebastian Magnusson visade att släkten är värst när han elegant styrde in Mathias Karlssons passning.

I mitten av den tredje perioden smällde Alexander Lunsjö in spiken i kistan bakom en chanslös och skymd Joel Gistedt.

KIK-tränaren Mats Lusth var kritisk till hur Kallinges mål kom till.

– I min värld är det tre bjudningar. Det är små saker som vi inte hade behövt bjuda på. Det är för många beslut som är halvhjärtliga. Hellre rejäla beslut och att man står för det än det hä mitt i mellan-besluten. De besluten fungerade i den förra serien, men för att gå långt i den här serien krävs det skärpning, säger Lusth.

För KIK:s del väntar en veckas matchlledigt. Nästa match är hemma mot Visby/Roma på fredag.

– I morgon (läs lördag) kommer killarna att få lufta lungorna. Jag tycker inte att de gjorde det tillräckligt bra i den här matchen. De har lovat mig att vi aldrig mer kommer start en match så här svagt, säger Mats Lusth.

Kristianstads IK–Kallinge/Ronneby 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

Målen: 0–1 (10.58) Stefan Söder (Martin Ekström), 0–2 (32.49) Sebastian Magnusson (Mathias Karlsson, Sebastian Ottosson), 0–3 (51.13) Alexander Lunsjö (Stefan Söder, Sebastian Owuya), spel fem mot fyra.

Kallinge/Ronneby-jubel.
Foto: Bosse Nilsson
Kallinge/Ronneby-jubel.