Slut på kryssen – KFC tog efterlängtad seger

Efter fyra oavgjorda matcher i rad kom den efterlängtade segern för hårt pressade Kristianstad FC.
3–1-segern mot Husqvarna FF var Besnik Llazanis första vinst sedan han tog över som huvudtränare i KFC.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 10 juni 2018
Besnik Llazani.
Besnik Llazani.Foto: Bosse Nilsson

Kristianstad FC riskerade att åka ner på kvalplatsen i division I Södra, men tog i stället ett stort steg framåt när man, inför 427 åskådare på Kristianstads fotbollsarena, vann med 3–1 och tog en sällsynt men efterlängtad trepoängare.

Kristianstad FC kopplade tidigt ett spelmässigt grepp om matchen och Husqvarnas ledningsmål i den 25:e minuten kom som en riktig kalldusch.

Det var smålänningarnas första vettiga anfall i matchen och pigge yttermitfältaren Ryan Binns placerade in ledningsmålet, via en touch från en KFC-spelare, otagbart för Joel Hallgren.

KFC hade mycket boll, men förtvivlat svårt att komma till skarpa lägen. Men i den 40:e minuten kom kvitteringen på en hörna.

Yonathan Getachew hittade mittbacken Paulo Ippolito, som kom helt perfekt till bollen och nickade in 1–1 helt utan chans för Husqvarnas målvakt Fredrik Claesson.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig, men KFC spelade sig elegant fram till ett ledningsmål i den 70:e minuten.

Yonathan Getachew levererade ännu en assist och hittade djupledslöpande Ahmed Hassan som satte 2–1 bakom Fredrik Claesson och fullbordade vändningen

I 80:e minuten ökade Kristianstad FC på till 3–1 när Andreas Grahm stötte in André Kamps inlägg från höger.

I slutminuten kunde Ahmed Hassan kosta på sig ett missa mål i ett mycket bra läge och på stopptid brände Andreas Grahm om möjligt ett ännu bättre läge.