Sofie Persson sågar klubben

Sport Artikeln publicerades

Strejken i Kristianstads DFF fortsätter med ominskad styrka. Och nu ger sig nästa part in i debatten. Sofie Persson, som inför säsongen lämnade KDFF för Tyresö FF. "Jag har fortfarande två månadslöner som jag inte har fått", säger Persson.

I fredags sprack idyllen. Kristianstadsbladet avslöjade att spelarna hade fått nog och gått ut i strejk. Tränarstaben gjorde detsamma. Anledningen var enkel: Lönen för juli månad hade inte betalats.

Men det var inget nytt. I höstas nekades spelarna till två månadslöner på grund av den kärva ekonomiska situationen.

Flera av spelarna tillhör inte längre KDFF. En av dem som lämnat är Sofie Persson, 23.

– Jag har följt de senaste händelserna i tidningarna. Men jag har även pratat med lite gamla spelare om det, säger Sofie.

Man behöver inte direkt ställa någon fråga för att hon ska ge sig syn på dagens situation i sitt förra klubblag. Orden sprudlar ur henne. Och hon är besviken.

– Det låter sjukt när man försöker berätta det för någon här uppe i Stockholm. Det är så jävla lågt. Helt ofattbart. Vilket företag skulle bete sig på det här viset?, frågar hon retoriskt.

Mest besviken är hon över det sätt hon menar att hon har blivit behandlad.

– Ja, det värsta är inte att de är skyldiga mig pengar, utan hur de har behandlat mig. I januari fick jag beskedet att min lön inte var prioriterad, att jag skulle få det i slutet av året om jag hade tur. De har betett sig för jävligt.

För att få tillbaka sina pengar har hon vänt sig till spelarfacket, med förre landslagsspelaren Magnus Erlingmark i spetsen. Och han är kritisk mot klubbens agerande.

– Det är en massa löner som släpar efter. Det är inte bra, vi gillar inte det. Man måste ha respekt för avtal och de lär inte få någon elitlicens om de inte kan betala, säger Erlingmark.

Men spelarfacket har inte de muskler som Sofie Persson efterlyser.

– I sådana här lägen vet man ju inte var man ska vända sig. Till kronofogden kanske?

– Jag är så sjukt trött på det. Det finns stunder när man gett upp hoppet om att få återse pengarna. Betyder jag ingenting för klubben?

Men när det gäller en punkt så hyllar den 23-årige mittfältaren KDFF.

– Jag tycker det är så himla bra att laget nu står upp och säger ifrån.

Vad tror du händer med KDFF?

– Jag tror de går i konkurs, säger Sofie Persson kort.

På söndag ställs hon mot sina forna lagkamrater, när KDFF tar sig an Tyresö på Vilans IP. Om det nu blir match överhuvud taget. Strejken är nu inne på sin sjunde dag, och än ser man inte ljuset i tunneln.

– Inget har förändrats, säger spelaren Susanne Moberg.

Men om ni inte spelar riskerar ni att tvångsnedflyttas?

– Ja...