IFK-målvakt knäskadad: Vågar inte spekulera

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Bosse Nilsson

IFK Kristianstads målvakt Richard Kappelin är knäskadad.

– Han har fått ett litet jack i främre delen av menisken, informerar IFK-läkaren Markus Waldén, som däremot inte kan bedöma hur länge Kappelin kommer att bli borta från handbollen.

Det var redan i matchen mot Aranäs förra onsdagen som olyckan var framme.

– Det var i en situation där jag skulle rädda och gjorde en så kallade översträckning av benet. Men där och då kände jag inget eftersom jag var varm i kroppen och musklerna. Men sedan kom smärtan och när den sedan inte försvann igen så var vi tvungna att kolla upp det, säger Kappelin själv.

IFK:s läkare Markus Waldén:

– Vi undersökte honom efter matchen mot Aranäs men då hittade vi ingenting onormalt. Sen blev det värre i samband med matchen mot Ystad.

I den matchen bytte Kappelin av Leo Larsson i slutet, men han kände direkt att något var fel.

– Trots att jag var hårt tejpad så kände jag mycket smärta i knäet när jag kom in, berättar Kappelin.

Han magnetröntgades under tisdagen och på kvällen fick han beskedet av IFK:s läkarteam.

– Han har ett litet jack på främre delen av menisken och han kommer att missa matchen mot OV. Sen får vi ta det dag för dag beroende på hur knäet reagerar. Det för tidigt att ställa en exakt diagnos i nuläget, säger Markus Waldén.

När kan han spela igen?

– Jag vågar inte svara på det. Detta är en ovanlig skada, i 99 fall av 100 så är det den bakre delen av menisken som skadas. Den här typen av skada är väldigt svår att säga något om, vissa är tillbaka väldigt snabbt och för vissa tar det längre tid.

Matchen mot Zagreb på lördag?

– Som sagt, jag vågar inte spekulera i något. Vi måste ta det dag för dag.

Knäskadan kommer också att ge upphov till en historisk händelse i den snart 34-årige (fyller 34 den 30 september) IFK-målvaktens handbollsliv.

För Bladetsporten berättar han nämligen att det är första gången i hans karriär som han tvingas avstå en tävlingsmatch på grund av skada.

– Jag lovar, det är faktiskt så. Jag har aldrig tidigare varit så skadad att jag tvingats stå över en tävlingsmatch. Det här är en historisk händelse, men hade jag fått välja hade jag så klart helst varit utan den.