Sterner om framtiden: Allt är öppet

Kristianstad. Artikeln publicerades
Robin Sterner.
Foto:Lasse Ottosson
Robin Sterner.

KIK stod för en ny uppvisning när man utklassade nykomlingen HA74 med 9–1 på bortais.

Men på lördag kan det vara slutspelat för den SHL-meriterade centern Robin Sterner, vars KIK-kontrakt går ut efter matchen.

– Allt är öppet, säger han.

HA74–Kristianstads IK 1–9 (0–2, 0–2, 1–5)

Målen: 0–1 (04.00) Johan Skinnars, 0–2 (07.05) Mikael Johansson (Viktor Wahldén, Rasmus T. Andersson), 0–3 (20.50) Acke Ringström (Johan Skinnars, Fredrik Lindblom), spel fem mot fyra, 0–4 (26.32) Johan Skinnars), 1–4 (40.42) Filip Bergkvist (Marcus Von Der Geest, Viktor Lundberg), spel fem mot fyra, 1–5 (42.25) Robin Sterner, Rasmus T. Andersson, Acke Ringström), spel fem mot fyra, 1–6 (43.39) Mikael Johansson (Acke Ringström), 1–7 (46.58) Zeke Back (Viktor Wahldén, Niklas Lindmark), 1–8 (52.24) Fredrik Hansson (Rasmus T. Andersson, Niklas Lindmark), 1–9 (57,25) Marcus Sirén (Robin Sterner).

KIK fortsätter att köra över motståndet i hockeyettan. Efter premiärförlusten mot Hanhals har laget mosat in 26 mål (!) på nio perioder. Borta mot HA74 blev det nio fullträffar.

– Jag var irriterad efter den första perioden då vi bytte chanser med varandra. De hade tre-fyra chanser, att vi ledde med 2–0 berodde på vår skicklighet framåt, säger KIK-tränaren Mats Lusth.

KIK rättade till spelet i den andra och tredje perioden, vilket gladde Lusth.

– När vi förstår att vi behöver arbeta hårt så blir vi jobbiga att möta. Vi behåller pucken och blir svårstoppade, det handlar om ödmjukhet, säger Lusth.

En som blir bättre och bättre för varje match är centern Robin Sterner, som på lördag kan göra sin sista KIK-match (kontraktet går ut).

– Det vet jag inte, det är tre dagar till den matchen och det kan hända mycket fram tills dess.

Hur tänker du kring framtiden?

– . Det förs en dialog, vi får se vad som händer. Jag trivs super här i Kristianstad och allt är superproffsigt. Det är ett bra gäng och duktiga hockeyspelare. Det finns verkligen förutsättningar för att ha ett lag i allsvenskan

KIK, annan svensk klubb eller utlandet. Vad lockar mest?

– Det är ganska öppet med allt du sa, inget är låst.

KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson berättar att man vill behålla Sterner och att det i så fall är ett kontrakt säsongen ut som gäller.

– Det är inget som är klart, diskussionerna pågår. Han blir bättre och bättre och gör ett gediget centerarbete, säger Johansson.

Robin Sterner stod för matchens snyggaste mål då hans 5-1-projektil i powerplay nästan gick igenom nätet.

– Det har varit lite smånätt från mig tidigare, så jag sa tidigare i dag att om jag får chansen så ska jag skjuta direkt. Det blev en bra träff, säger Sterner.

En som var riktigt glad efter matchen var Mörrumslånet Zeke Back, som gjorde sitt första seniormål i moderklubben.

– Det är superroligt, något som man har tänkt på sedan man var liten. Jag har ändå spelat i klubben i många år.

Jag hörde att du fick pucken?

– Ja, jag fick den i omklädningsrummet efter matchen. Ett kul minne, säger Back, som förmodligen gjorde sin sista KIK-match för den här gången.

– Vår serie drar i gång på söndag, så jag antar det.

Noterbart är att centern Daniel Andersson gjorde comeback och fick spela en del i matchen. Tanken var också att forwarden Malte Sjögren skulle spela, men så blev det inte då en febersjukdom förstörde comebackplanerna.