Stökigt maktspel om KIK-produkten

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Nam Y. Huh

Onsdagsnattens CHL-draft i Nordamerika blev en riktig cirkus. Den som hamnade i kläm? Kristianstadssonen Timothy Liljegren.

I helgens NHL-draft i Chicago valdes Kristianstadskillen Timothy Liljegren, 18, som nummer 17 av Toronto Maple Leafs i den första rundan.

Vid CHL-draften (kanadensiska klubbar får välja importer till sina juniorlag) natten till torsdagen var allt upplagt för att Timothy Liljegren skulle väljas av London Knights.

Detta eftersom Mark Hunter, assisterande General Manager i Toronto Maple Leafs är London Knights ägare.

Enligt sajten hockeysverige.se florerade det konspirationsteorier om att det redan fanns ett färdigt avtal med London Knights för Timothy Liljegren.

Men tji fick Mark Hunter och London Knights – Niagara IceDogs valde Timothy Liljegren framför ögonen på London Knights. Enligt Twitterkontot OHL Insiders gjorde Niagara detta val endast för att förstöra för London Knights.

Niagars val av Timothy Liljegren ska ha ökat Rögles chanser att få behålla backtalangen i en säsong till –  om nu inte 18-åringen spelar till sig ett kontrakt med Toronto Maple Leafs i sommar.

– Det var massvis av lag som hörde av sig, speciellt efter att Timothy blev tagen av Toronto för då trodde alla att Maple Leafs ville ha honom nära. Men vi sa tidigt att det inte är någon idé att lägga något val på honom för han kommer ändå inte att åka över, säger Timothy Liljegrens agent Martin Nilsson till hockeysverige.se.

Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson säger följande till Kvällsposten:

– Jag tror att det bästa för honom är att stanna en säsong till. Det är bara att titta på alla andra som åker över så ser man att 99 procent av dem hade haft nytta av att stanna kvar lite längre i stället för att skynda över för tidigt.

Timothy Liljegren har tidigare berättat för Bladetsporten att det mesta talar att det blir spel i Rögle i vinter – och inte i någon juniorliga i Nordamerika.

– Då spelar jag hellre i SHL med Rögle. Det känns som att jag är färdig med juniorhockey på klubblagsnivå, jag vill spela seniorhockey för jag tror att det är det bästa för mig och min utveckling, sa Liljegren veckan innan NHL-draften.