Annons

Stor dramatik när Lagergrens Magdeburg föll i toppmötet

Magdeburg, med de förra IFK-spelarna Christian O'Sullivan och Albin Lagergren i laget, var ett stolpskott i sista sekunden från att ta poäng i bortamötet med serieledande Flensburg.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 1 november 2018 • Uppdaterad 2 november 2018
Albin Lagergren.
Albin Lagergren.Foto: Lena Ehring

Det var stormatch och seriefinal när serieledande och obesegrade Flensburg tog emot överraskningslaget Magdeburg på torsdagskvällen. Albin Lagergrens Magdeburg har inlett tyska Bundesliga succéartat och hade inför kvällens match vunnit tio av elva matcher.

Flensburg hade å sin sida vunnit samtliga matcher, klubbens bästa säsongsstart någonsin. Och hemma i Flens Arena kom också den elfte raka segern när man till slut höll undan till 26–25.

Annons

Hemmalaget ledde under hela andra halvlek och med fem minuter kvar såg man ut att ha avgjort matchen. Då gjorde danske Lasse Svan 26–23 och Magdeburgs uppförsbacke var brant. Men avslutningen blev högdramatisk.

Robert Weber gjorde 26–24, Christian O'Sullivan 26–25 och med elva sekunder kvar missade Jim Gottfridsson sitt avslut. Magdeburg tog timeout och det efterföljande anfallet gick via Albin Lagergren ut till Robert Weber på högerkanten, som med någon sekund kvar att spela träffade stolpens utsida.

Flensburg behåller därmed serieledningen före tvåan Magdeburg.

Albin Lagergren hade inte någon av sina större kvällar och stannade på ett mål på tre avslut. Christian O'Sullivan blev tremålsskytt.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons