Stor förvirring när delegaten avbröt matchen

Kristianstad Artikeln publicerades
Ett längre avbrott i första halvlek förvirrade många.
Foto:AVDO BILKANOVIC
Ett längre avbrott i första halvlek förvirrade många.

RIK-tränaren Jasmin Zuta ifrågasatte domarnivån under matchen. Men den största förvirringen orsakade matchdelegaten i mitten av första halvlek.

När Niclas Fingren gjorde 11–10 till RIK efter 18 minuter var måljublet förgäves. Delegaten Ronny Brännström blåste av matchen, hade ett långt samtal med domarna Andrej och Sandro Smailagic innan matchen återupptogs. RIK:s mål dömdes bort och IFK-tränaren Lasse Olsson varnades.

Förklaringen var att delegaten hade blåst av matchen från sidan tidigare utan att varken spelarna eller domarna hörde det. Först när IFK hade gjort sitt avkast efter målet uppmärksammades lagen – och domarna – på avbrottet, som alltså hade syftet att just varna IFK-tränaren.

– Och så fick han (delegaten) in två varningar på ledarna också. Det var frejdigt på bänken i kväll, sa Jasmin Zuta med viss ironi i rösten.

RIK-tränaren var inte nöjd med domarinsatsen som helhet.

– Det är lurigt att nivån är som den är. Vi spelar ett offensivt försvarsspel och det blir mycket duellspel, men det blir utvisningar lite överallt på banan. Nivån är konstig och det blir ryckigt. Det var svårt för spelarna att anpassa sig till det som pågick, säger Zuta.

För att RIK skulle spräcka IFK:s hemmasvit på 51 raka segrar hade det behövts både tur och en betydligt bättre insats.

– Man behöver flyt och ett helt annat mod än vad vi hade. Sedan påverkas domarna. Men vårt attackspel var i perioder riktigt dåligt. Samtidigt ska IFK ha credd för ett bra försvarsspel, säger Zuta.