Storspelande Kudlackova räckte inte när KHK föll i rysare

Kristianstad HK hade segervittring mot obsegerade Lugi. Men nerverna höll inte på slutet och hemmalaget kunde vända och vinna med 24–22 efter en riktig rysare.
Lund • Publicerad 14 oktober 2018
Petra Kudlackova var bäst i KHK.
Petra Kudlackova var bäst i KHK.Foto: Bosse Nilsson

Efter kollapsen mot Kungälv i den senaste hemmamatchen var det kanske inte mycket som talade för att KHK skulle skaka Lugi på bortaplan. Ett Lugi som vunnit alla sina tre matcher i inledningen av säsongen.

Men KHK gjorde en stabil första halvlek, hade 11–11 och gav därmed sig själva chansen i andra halvlek.

Med hjälp av en storspelande Petra Kudlackova och en målglad Andrea Jacobsen på vänsternio såg man också ut att gå mot två poäng när man ryckte ifrån till 18–15 i mitten av andra halvlek. Kudlackovas utkast gav också kantspelaren Cyndi Birberg fina kontringsmål och sammantaget gjorde KHK sin bästa insats för säsongen.

Men det räckte inte ändå.

18–15-ledningen försvann i ett nafs när Lugi gjorde fyra raka mål och tog över kommandot. Men det skulle dröja innan KHK vek ner sig. Petra Kudlackova gjorde flera potentiella matchvinnande räddningar under slutminuterna och KHK tog också ledningen med 21–20 med tio minuter kvar.

Men därefter höll inte nerverna. Flera tekniska fel och rena felpassningar gjorde att Lugi på nytt kunde gå förbi i målprotokollet. När Sara Olofsson enkelt passerade förbi ett passivt bortaförsvar och gjorde 24–22 med 38 sekunder kvar avgjordes också matchen.

Trots förlusten var det åtminstone ett steg i rätt riktning för Kristianstad HK. I nästa match om en vecka väntar tuffa Skuru på bortaplan.