Strandberg gladde i derbyt

Kristianstad Artikeln publicerades
Joakim Strandberg gjorde en klart godkänd match i KIK-målet. 2 bilder
Foto:Tommy Svensson
Joakim Strandberg gjorde en klart godkänd match i KIK-målet.

Trötta skallar, hafsig hockey och mängder med misstag.

Men målvakten Joakim Strandberg visade att KIK förmodligen har hockeyettans bästa målvaktspar.

Kristianstads IK–Tyringe 3–1 (0–0, 1–1, 2–0)

KIK: Jens Nilsson, Fredrik Hansson 2.
Publik : 478.

Det var ingen sprudlande hockeyunderhållning publiken i Kristianstads ishall bjöds på när antagonisterna Kristianstads IK och Tyringe möttes i säsongens första slag.

Ett nedtränat KIK blandade och gav, men en som var stabil matchen igenom var målvakten Joakim Strandberg, som lär spela andrafiolen bakom Joel Gistedt den här säsongen också.

– Joel är en fantastisk målvakt och jag lär mig mycket av honom. Jag tror inte att någon i laget har en egen agenda utan alla är här för att jobba mot ett gemensamt mål. Jag är redo att ta min roll vad det än blir, men självklart vill man bidra så mycket som möjligt ute på isen. Jag hade en speciell säsong i fjol och jag hoppas att det blir bättre i år, säger Joakim Strandberg.

Han fick släppa en puck förbi sig, i mitten av den andra perioden då Tyringe tog ledningen med 1–0 i powerplay. Men efter det spikade Strandberg igen målet.

– Vi förde väl spelet ganska ordentligt, men de stack upp med ströchanser. Det var en svårspelad match som målvakt, säger han.

KIK vände på steken och avgjorde matchen i den tredje perioden genom två mål av Fredrik Hansson.

– Det var en del trötta skallar därute i dag. Det blev en del enkla misstag, det här var en nyttig match för att kunna hantera sådana situationer med tröttheten. Sedan är det alltid skönt med en derbyvinst mot Tyringe, säger Fredrik Hansson.

Vad säger du om situationen i truppen?

– Vad f-n ska man göra. Vi kör på de spelare vi har, jag tycker att har bra kvalité på träningarna. Det kommer att vara lite så här i början. Jag är inte orolig, säger Fredrik Hansson.

Med tanke på manfallet i truppen lånade KIK in fem juniorer från Malmö Redhawks.

Oliver Olsson gjorde några KIK-matcher redan i fjol, medan Filip Lennström hade KIK-dräkten på sig redan i cupen förra veckan. De nya Malmöspelarna mot Tyringe var Oskar Eklind, Magnus Molge och Jens Nilsson (gjorde 1–1-målet).

Sedan tidigare är 19-årige backen Måns Hansson inlånad från just Malmö.

Med tanke på skade- och avstängningsläget i KIK där varken Daniel Andersson, Malte Sjögren, Roger Ohlsson (väntar på dom) och Viktor Holmkvist (do) lär spela i seriepremiären mot Hanhals om drygt en vecka så skulle lån av Malmöjuniorer kunna vara ett alternativ till Hanhals-matchen, men den dörren ser stängd ut.

Tittar man i schemat så inleder Malmös J20-lag Super Elit med dubbla matcher nästa helg, vilket krockar med KIK:s match mot Hanhals.

– De har sitt att fokusera på, det är inte det vi kollar på i första hand. Vi får se om jag har något annat i fickan, säger KIK:s sportchef och assisterande tränare Joakim Johansson, som gillade det han såg av Malmöspelarna.

– De gjorde det bra.

Hur många spelare till behöver du ha in till seriepremiären?

Av de som var utanför nu räknar jag inte med någon, förutom Skinnars (Johan). Så minst en och helst fyra spelare.

KIK har en träningsmatch borta mot Nybro på onsdag innan allvaret börjar nästa söndag.