Succé för skåningar på Ring Knutstorp

Sport Artikeln publicerades

Det var den 20-årige Vankivakillen Mattias Lindbergs allra första STCC-lopp. Då kom också den första segern.

– Självklart fanns drömmen om seger där. Jag ställde själv till det i kvalet men visste att vi hade en bra bil och att chansen fanns i racet, säger Lindberg till STCC:s officiella sajt.

Lindberg startade tvåa efter att ha hamnat på niondeplats i fredagens första kvalheat. En händelse som Lindberg beskrev med orden "så jäkla besviken", efter ett strategiskt misstag att köra med kalla däck.

Men rätt blev fel. Ett fel som ledde till seger i lördagens första race, 1,2 sekunder före Philip Forsman. Senare under lördagen avgjordes race 2 med Fredrik Ekblom som vinnare och Lindberg först på åttonde plats.

Vankivasonen är nu totalfyra på 31 poäng.

Även i supportklassen V8 Thunder Cars blev det lokala framgångar. Norra Åsumsbon Jens Edman, totaltvåa i fjol, vann ett relativt odramatiskt race 1 där Alx Danielsson, som kör för Åhusbaserade Memphis Racing, slutade tvåa före Stein Frederic Akre.

– En perfekt start på året, samma som i fjol. När jag såg att det var torrt i mitt startspår kände jag att det var lugnt. Nu gäller det bara att hålla i, säger Edman till STCC:s officiella sajt.

I race 2 blev Jens Edman tvåa och Alx Danielsson trea.

Alx Danielsson:

– Memphis Racing och Lights2Flag har byggt en ny bil och det här var andra tillfället vi körde den. Den har funkat bra. Det är lite smågrejer med setupen att reda ut. Nu blev vi tvåa, men vi var inte alls lika snabba som Akre bakom, sa Nascar-föraren efter första racet, som alltså även kör V8 Thunder Cars i Sverige.

SVT2 visar ett sammandrag av STCC-premiären under lördagskvällen, 18.00-19.00.