Annons

Svag start för skåningarna när Rally-SM fortsatte

Det blev en näst intill nattsvart inledning för skåningarna när det var dags för deltävling två i Rally-SM, Östersund Winter Rally. Enda ljuspunkten – och den är inte stark – svarar Johan Green, Hässleholm, för – en blygsam tionde plats i klassen Trimmat 2WD.
Rally/Kristianstad • Publicerad 23 februari 2018
Mattias Adielsson som skrällde i Rally Sweden toppar även Östersund Winter Rally efter fredagens två specialsträckor.
Mattias Adielsson som skrällde i Rally Sweden toppar även Östersund Winter Rally efter fredagens två specialsträckor.Foto: Tommy Svensson

Försvann innan start gjorde Simrishamns junior Oscar Ljung med Kristianstad-kartläsaren Steinar Bakkland. Generatorn tålde inte att komma till Jämtland men Oscar startar om på lördagen, då så klart långt borta från toppstrid.

Inte mycket bättre gick det för Hässleholmaren Johannes Haraldsson/Danny Holgersson som tvingades ge upp efter att den nya Peugeoten gått varm. I stället går det bättre för Johan Greens gamla Golf nu i händerna på Vansbros Andereas Israelsson men med kartläsare från Hässleholm, Björn Johnsson. Paret ligger trea i samma klass som Johan, tio sekunder bak ledaren Oscar Sundell.

Annons

Leder rallyt gör göteborgaren Mattias Adielsson som konserverat formen från Rally Sweden där han slutade fyra i WRC2-klassen.

– Vi har fått en bra start på rallyt, menar Mattias och fortsätter.

– På den första sträckan var det otroligt mycket snö på vägen och väldigt svårkört och vi har mer att ge imorgon när det blir ljust, mörkerrally är svårt och inte riktigt min grej.

Tvåa bakom honom ligger premiärvinnaren Fredrik Åhlin och bara fyra sekunder skiljer mellan de bägge Skoda-åkarna.

Storfavoriten Mats Jonsson, Forshaga, som jagar sitt 19:e SM-guld gjorde comeback i Östersund men tråkigt nog med dålig utdelning. Hans WRC-Skoda fick tekniska problem och Mats med kartläsare Johnny Johansson tvingades parkera efter första sträckan.

Tommy SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons