Annons

Svenskar heta i Spanien

Sport • Publicerad 23 maj 2001

HANDBOLL

Svenska handbollsspelare är heta för de spanska klubbarna.

Annons

Landslagsmålvakten Mattias Andersson har fått ett förslag på långtidskontrakt av Barcelona.

Och Mathias Franzén studerar nu ett kontraktsförslag från de spanska ligaledarna Ademar Léon.

Mathias Franzén väljer mellan ytterligare ett år i Redbergslid eller att flytta till Léon (150000 invånare), några timmars bilresa nordväst om Madrid. Budet från tyska Willstädt/Schutterwald släppte han snabbt.

–Léon verkar vara en bra klubb, Magnus har gett klubben och ledningen bra betyg, säger Mathias Franzén.

Magnus, det är landslagets spelintelligente Andersson, som är på väg att vinna ligan med Ademar Léon. Tre matcher återstår och Léon leder med tre poäng före Barcelona.

Lagen möts i den sista omgången.

–Jag hoppas de vinner, det är bra för utvecklingen att spela i Champions League, säger Mathias Franzén.

Magnus Andersson har gjort succé på de tre matcher han spelat som lån från Drott. I den senaste matchen gjorde han sex spelmål, fyra straffar och briljerade med eleganta passningar. De spanska tidningarna beskrev publiken som extatisk efter matchen.

–Léons tränare ringde mig och sade att det var bättre att han tog Magnus jobb som tränare i Drott och att Magnus stannar kvar, berättar Mats Olsson, biträdande förbundskapten i Portugal, tidigare klubbdirektör i Santander. Och i Barcelona har Mattias Andersson gjort flera bra matcher i målet, jobbet som han delar med Tomas Svensson.

–Jag har fått erbjudande att stanna här ett antal år, säger han till TT.

Annons

Mattias har också erbjudande från andra klubbar men Barcelona, med fem Champions League-titlar på de senaste sex åren väger tyngst.

–Det är klart, det är en världsklubb.

Mattias från Köpingebro utanför Ystad, fick ett telefonsamtal från 33-årige Tomas Svensson samma dag som Drott åkte ur SM-slutspelet mot Guif.

Han åkte ner och ersatte David Barrufet (Spaniens landslagsmålvakt), som knäskadats. –Även Barrufet har kontrakt över nästa säsong, men han opererades i fredags och varken han själv eller ledningen vet nu vad som kommer att hända.

Så klubben vill gardera med tre målvakter, säger Mattias Andersson till Kvällsposten.

Mattias Andersson, 23 år, kan bli Barcelonas tredje världsmålvakt.

–Det skall mycket till för att jag skall spela i Sverige nästa säsong, säger han till Ystads Allehanda.

Då spanjorerna har betalat en lösensumma för svensken kan Mattias lämna Drott som ett Bosmanfall.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons