SVT sänder tolv allsvenska matcher

Fotboll Artikeln publicerades
Tolv damallsvenska matcher kommer att sändas av SVT i år. Frågan är om det blir någon match där Kristianstads DFF är inblandade?
Tolv damallsvenska matcher kommer att sändas av SVT i år. Frågan är om det blir någon match där Kristianstads DFF är inblandade?

Sex matcher på våren, sex matcher på hösten. Det är vad SVT, som i fjol visade nio höstmatcher, kommer att sända under den damallsvenska säsongen.

"Det var många som såg våra sändningar i fjol med stort intresse och därför känns det riktigt bra att även i år kunna bjuda svenska folket på fotboll från damallsvenskan, en liga där både nuvarande och blivande landslagsspelare kämpar om ligatiteln men också om en plats i VM-laget 2019", säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Premiäromgång spelas den 14–16 april och på lördagen den 14:e möts bland annat Kristianstads DFF och Vittsjö i ett derby i en match som också kommer att fungera som invigningsmatch för den nya fotbollsarenan i Kristianstad.

I Damallsvenskan finns etablerade landslagsstjärnor som Linköpings Kosovare Asllani och Rosengårds Caroline Seger, men också flera spännande unga talanger.

– Den här säsongen kommer vi att få se ett delvis nytt Linköping och ett revanschsuget Rosengård. Jag tror också att Kopparberg/Göteborg som värvat landslagsspelaren Olivia Schough kommer kunna ta poäng av topplagen, säger SVT:s expert Frida Östberg till svt.se.

– Det ska bli superkul att få följa de nya stjärnorna som redan slagit sig in i landslaget, till exempel Filippa Angeldahl i Linköping och Eskilstunas Loreta Kullashi, säger Östberg.

Matcherna kommer att kommenteras av Chris Härenstam och David Fjäll och expertkommentator blir Frida Östberg och Markus Johannesson.

Vilka specifika matcher som kommer att sändas är i dagsläget inte bestämt.

Fakta

Damallsvenskans premiäromgång

Lördag 14 april: Kristianstad–Vittsjö, Hammarby–Limhamn/Bunkeflo, Djurgården–Eskilstuna.

Söndag 15 april: Piteå–IFK Kalmar, Linköping–Växjö.

Måndag 16 april: Rosengård–Göteborg.

Visa mer...