Timothy i NHL redan i höst?

Ishockey/Kristianstad Artikeln publicerades
Timothy Liljegren.
Foto:Tommy Svensson
Timothy Liljegren.

18-årige Kristianstadskillen Timothy Liljegren ska tillbringa september månad i Nordamerika. Därmed kommer han ännu närmare en sensationell plats i Toronto Maple Leafs NHL-trupp.

Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson får ofta frågan om var den 18-årige backtalangen, som under midsommmarhelgen valdes i den första rundan (som 17:e spelare) av klassiska Toronto Maple Leafs, ska spela i höst.

– Timothy är Torontos spelare och det är de som äger frågan. Vi får vänta och se, det enda vi vet i nuläget är att Timothy ska vara med på Torontos camper i september och inte är i Sverige när SHL drar igång, säger ”Masken” till SHL-klubben Rögles webbsajt.

NHL-lagens huvudcamper inleds samma helg som SHL-premiären, det vill säga den 16 september.

– Först av allt hoppas vi det går bra för Timothy, vi hoppas han tar en plats i NHL för det hade varit ett bra kvitto för oss. Vill Toronto att han ska fortsätta spela hos oss så är vi gärna med och hjälper honom utvecklas vidare i sin hockeykarriär, säger "Masken".

Just nu är 18-åringen, som i juli skrev ett treårskontrakt med Toronto, iväg med det svenska J20-landslaget för att spela en internationell turnering i USA, men han kommer tillbaka till Sverige igen nästa vecka.

Toronto inleder NHL med match mot Winnipeg den 4 oktober.